Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

F3: Dennis van de Laar stapt over naar F3-kampioensteam Prema

131210 F3 VdLaar Prema
Dennis van de Laar in de Prema-Formule 3-auto

Dennis van de Laar rijdt komend seizoen in het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 voor het Italiaanse Prema Powerteam. Dat maakte de renstal uit Grisignano di Zocco, die de afgelopen drie jaar met de Spanjaarden Roberto Merhi en Dani Juncadella (beide in de Euro Serie) en de Italiaan Raffaele Marciello (in het EK) de Europese titel behaalde, vanmiddag bekend. De Zandvoortse coureur is de eerste rijder die bij Prema voor de F3-campagne in 2014 vaststaat, hoewel de aankondiging van de jonge Fransman Esteban Ocon (die een sensationeel F3-debuut in Macau beleefde) en Ferrari-protégé Antonio Fuoco niet lang meer op zich zal laten wachten. Of Macau-winnaar Alex Lynn voor een tweede seizoen met Prema opgaat, staat nog niet vast.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Met het vertrek van Dennis van de Laar naar het Prema Powerteam komt er een einde aan de samenwerking tussen onze landgenoot en het team Van Amersfoort Racing, waarvoor hij het afgelopen jaar in het FIA EK Formule 3, de Duitse ATS Formule 3 Cup en de Formule Renault 2.0 uitkwam. Prema-teammanager René Rosin verklaart: "We hebben voor Van de Laar gekozen omdat hij ons gedurende het seizoen 2013 is opgevallen. We denken dat hij zijn plaats als rijder verdient en nog veel potentieel voor verbetering heeft. Hij is nog jong, maar kent al het merendeel van de circuits op de kalender. Bovendien heeft hij bewezen dat hij snel is. Het lijkt een uitstekende beslissing om op een getalenteerde rijder met een jaar ervaring in de serie te vertrouwen."

Auer stapt over van Prema naar Mücke
Een andere oud-Van Amersfoort-rijder daarentegen komt volgend jaar niet meer voor het Prema Powerteam in actie. De Oostenrijker Lucas Auer, die zijn eerste seizoen op Europees niveau met het Italiaanse team als vierde afsloot, maakt de overstap naar het Duitse team kfzteile24 Mücke Motorsport, waar hij de plaats van Masters-winnaar Felix Rosenqvist als kopman inneemt. Deze week nog test Auer met het Duitse team in Spanje, waar een aantal Formule 3-teams op de circuits van Jerez en Barcelona in actie komt. Dat kan ook alleen nu nog, want op 21 december gaat het testverbod voor EK-teams in. Dan mag er alleen nog maar tijdens de officiële Formule 3-testdagen worden gereden.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet