Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula E

Formule E: Leonardo di Caprio samen met Venturi in FIA Formule E

Acteur en milieuactivist Leonardo di Caprio stapt samen met het Monegaskse Venturi Automobiles in 2014 in het FIA Formule E Kampioenschap
.
Tekst Willem J. Staat
Foto: Formule E

2013 Di Caprio Venturi Presentatie

Leonardo di Caprio samen met Venturi in FIA Formule E
Acteur en milieuactivist Leonardo di Caprio stapt samen met het Monegaskse Venturi Automobiles in 2014 in het nieuwe FIA Formule E kampioenschap. Het Venturi Grand Prix Formule E team werd opgericht door Di Caprio en Gildo Pallanca Pastor. Laatstgenoemde is samen met Bert Hedaya en Francesco Costa verantwoordelijk voor de Elektrische Voertuigen van Venturi Automobiles.

Leonardo Di Caprio: "De toekomst van onze planeet hangt af van onze kennis om zuinige en brandstofefficiënte voertuigen te produceren. Venturi Grand Prix heeft met een enorm vooruitziende blik besloten om een milieuvriendelijk racing team te creëren en ik ben erg verheugd dat ik hiervan deel mag uitmaken."

De inschrijving van Venturi Grand Prix ligt nu ter beoordeling bij de FIA. Het team van Venturi Racing is gebaseerd rondom het Award winnende Venturi Automobiles, leider op het gebied van high performance elektrische voertuigen. Bij Venturi heeft men op dit moment het snelheidsrecord voor elektrische voertuigen in handen(395 km/u). Voor het tweede Formule E seizoen heeft men bij Venturi het plan om een eigen Formule E bolide te bouwen, die gebaseerd is op de 3000pk sterke Venturi VBB3 streamliner. Die werd eerder dit jaar door Prins Albert II van Monaco in Utah gepresenteerd.

Gildo Pallanca Pastor: "Op het gebied van elektrische high performance voertuigen is Venturi al jarenlang pionier en Formule E geeft ons de fantastische gelegenheid om aan evenementen in de gehele wereld deel te nemen en onze vooruitstrevende technologieën via de autosport te verbeteren. Het geeft ons de kans van een deel uit te maken van een nieuw raceproject dat de waarden van Venturi op het gebied van schone mobiliteit, innovatie, elektrische aandrijving,
optimaal gebruik van efficiënte energie deelt."

Alejandro Agag, CEO van Formule E Holdings: "Het is een eer om Venturi Grand Prix als tiende en laatste team te mogen verwelkomen. Op het gebied van elektrisch racen is Gildo werkelijk een pionier. Van de Zoutvlaktes in Utah tot aan de Antarctica laat hij door het overschrijden van barrières zien wat er allemaal op het gebied van elektrische auto's gedaan kan worden. Hij staat niet alleen in zijn visie. De globale entrepreneurs Francesco Costa en Bert Hedaya zullen veel ervaring naar het team meebrengen.

Natuurlijk een bijzonder hartelijk welkom aan Leonardo Di Caprio. Niet minder dan een groot aantal milieuactivisten hebben hem geholpen om de boodschap van duurzaamheid rondom de wereld te verspreiden. Met hem en Richard Branson als globale milieuambassadeurs is dit voor ons kampioenschap een privilege en dit zal ons helpen om het gebruik van elektrische auto's in de grote steden van onze planeet te stimuleren."

De teams
1. Drayson Racing Formula E Team (UK)
2. China Racing Formula E Team (China)
3. Andretti Autosport Formula E Team (USA)
4. Dragon Racing Formula E Team (USA)
5. e.dams Formula E Team (Frankrijk)
6. Super Aguri Formula E Team (Japan)
7. Audi Sport ABT Formula E Team (Duitsland)
8. Mahindra Racing Formula E Team (India)
9. Virgin Racing Formula E Team (UK)
10. Venturi Grand Prix Formula E Team (Monaco)
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet