V8 Supercars

V8 Supercars: Van Gisbergen wint R2 Sydney 500. 5e titel voor Jamie Whincup

2013 Jamie Whincup R2
Jamie Whincup op weg naar zijn vijfde titel. Wat nu titel? Racen zonder eraan te denken. Dit zijn de echte coureurs.

Jamie Whincup: "Ik genoot van het duel met Bright en de titelgedachte had ik even verdrongen. Ik kon het niet helpen maar ik moest gewoon racen!" Bij een eventueel uitvallen van Whincup had teamgenoot Craig Lowndes de titel opgeëist. Lowndes eindigde echter als vijfde.Met het behalen van zijn vijfde V8 Supercartitel is Whincup op gelijke hoogte gekomen met Mark Skaife, Dick Johnson en Ian Geoghegan. De enige coureurs in de geschiedenis van het kampioenschap die ooit vijf titels wonnen.

Jason Bright eindigde voor het team van Brad Jones als tweede. De V8 Supercarveteraan was met Whincup in een fel gevecht om de tweede plek verwikkeld. Bright: "Ik was druk bezig met Shane en ineens bemerkte ik dat Jamie ineens mijn deur raakte. Ik hoopte dat hij aan het kampioenschap zou denken en mij het gemakkelijk zou maken." Racer Whincup deed dit echter niet.

2013 JW Podium
Jamie Whincup is één van de weinige grootheden die de prestigieuze V8 Supercartitel vijfmaal op zijn naam wist te schrijven.

Davison derde in titelstrijd
FPR-coureur Will Davison eindigde als derde in de titelstrijd. Voor de wedstrijd had hij zich als zesde gekwalificeerd.Will Davison: "Meer dan een zesde plek zat er dit weekend niet in. Het is zwaar geweest. Het enige dat ik kon doen was mijn positie consolideren. Ik ben tevreden. Mark Winterbottom en ik hebben de laatste drie jaar hard gewerkt. Een kwalitatief goede teammaat en ik wil FPR voor drie fantastische jaren bedanken en het is tijd om naar de toekomst te kijken(Erebus Racing).

2013 Davison grid
Bij FPR nam men afscheid van Will Davison. Die vertrekt zo goed als zeker naar Erebus Racing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet