Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula E

Formule E: Ook Sir Richard Branson stapt in Formule E

Formule E maakte vandaag bekend dat ook Sir Richard Branson in de Formule E stapt. Het team staat onder leiding van Alex Tai. Zowel Branson als Tai zijn betrokken geweest bij uitdagende lucht- en ruimtevaartprojecten.

Tekst Willem J.Staat
Foto's Formule E

2013 Virgin FEOok Sir Richard Branson stapt in Formule E
Formule E maakte bekend dat Virgin Racing Formule E als negende team aan het nieuwe kampioenschap zal gaan deelnemen.

Sir Richard Branson: "De introductie van het FIA Formule E kampioenschap is spannend nieuws voor de fans maar ook voor diegenen die geloven in de elektrische toekomstauto. De behoefte om snelle en duurzame race-auto' te creëren zal het proces voor een groter publiek alleen nog maar versnellen. Met races in de grote steden verwacht ik dat de stukken eraf zullen vliegen, veel toeschouwers en heel veel plezier."

De deelname van Virgin Racing wordt nu ter goedkeuring aan de FIA voorgedragen. Naast Virgin Racing werden eerder al Andretti Autosport, Dragon Racing, , China Racing, Super Auguri en Mahindra Racing, Drayson Racing, e.dams en Audi Sport ABT voorgesteld.

Teambaas Alex Tai: "Ik ben helemaal verkocht aan het Formule E concept en ik geloof dat dit uitstekend bij het merk Virgin past. De toegankelijke aard met wedstrijden in het midden van de steden gaat een prachtige sfeer creëren.
Nieuwe technieken hebben op Virgin altijd aantrekkingskracht gehad. Zeker omdat Virgin een pionierachtige organisatie is. Ik heb het genoegen gehad om bij een aantal van die activiteiten betrokken te zijn geweest. Zoals bij de Virgin Atlantic Global Flyer en de Virgin Galactische activiteiten waarbij de technische en menselijke aspecten tot de verbeelding spraken.

Voor de volgende maanden hebben wij spannende plannen waarbij wij aan ons verhaal een nieuwe hoofdstuk zullen gaan toevoegen. De fans en de commerciële wereld vraag ik dan ook om ons in de gaten te houden."Watch this space"

Alejandro Agag: "Het geeft mij veel voldoening om Sir Richard Branson en Virgin Racing Team Formule E te mogen verwelkomen. Dat zij het nieuwe globale FIA elektrische kampioenschap gekozen hebben betekent een terugkeer naar de top van de autosport. Met de komst van een globaal merk zoals Virgin, dat bekend staat voor technische innovatie en sportieve passie, als één van onze tien teams is een fantastische aanwinst voor het kampioenschap en toont hun betrokkenheid bij de duurzame mobiliteit. Deze bekendmaking betekent dat er nog één team overblijft voor het allereerste 2014/2015 kampioenschap en dan zit het eerste Formule E seizoen vol.

2013 Alex Tai Alejandro Agag
Alex Tai van Virgin en Alejandro Agag van Formule E.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet