Acceleration 14

Div: Shakedown voor Acceleration Pakket in Navarra succesvol verlopen

Afgelopen weekend vond in het Spaanse Navara de complete shakedown van het volledige Acceleration weekend pakket plaats. De voormalige A1 GP Lola's zijn nu omgedoopt tot FA-bolides waarvoor in 2014 het nieuwe Formula Acceleration kampioenschap van start gaat.

Tekst Willem J. Staat
Foto's PR

2013 Groepsfoto FA
Succesvolle shakedown voor alle deelnemende voertuigen in Navarra.

Shakedown voor Acceleration Pakket in Navarra succesvol verlopen
Afgelopen weekend vond in het Spaanse Navarra de complete shakedown van het volledige Acceleration weekend plaats. De toekomstige Formule Acceleration weekends bestaan niet alleen uit wedstrijden voor de FA auto's, maar ook PTR V8 Trucks(te vergelijken met de NASCAR Camping World Truck Series). Deze 230 pk sterke bolides die eigenlijk voor de ovals gebouwd zijn komen nu dankzij Acceleration op de Europese Circuits aan de start. De Legend Cars, zoals wij die in het verleden enkele malen op Zandvoort gezien hebben, behoren eveneens tot het pakket. Behalve auto's komen de Stock 1000 en Stock 600 motorfietsen aan de start. Maar ook muziek speelt een belangrijke rol in het Acceleration concept. Aan elk evenement is op de zaterdagavond een muzikaal evenement gekoppeld dat door lokale of internationaal bekende DJ's gepresenteerd gaat worden.

2013 FA Test 2
Nu terug als FA1 bolide.

Tijdens de tests afgelopen weekend was NEC Formule Renault-coureur Steijn Schothorst snel onderweg maar wisselvallige weersomstandigheden waren eveneens spelbreker waardoor niet alle aanwezige rijders besloten de baan op te gaan.

Steijn Schothorst: "Normaal rijd ik in een 2.0L Formule Renault die veel minder vermogen heeft. Erg prettig om in een FA-auto te rijden en eigenlijk ging het erg goed. Het is natuurlijk een testdag en geen wedstrijd."

Performance Racing kwam met tweevoudig Masters-winnaar Felix Rosenqvist en Johan Bryant Meissner naar Navarra. Teammanager Bobby Issaazadhe: "Bij Acceleration heerst een prettige sfeer. Ik geloof in dit concept en het is natuurlijk prachtig om de nationale teams weer terug te zien."

2013 FA Test 3
De MW V6 Pick Up Truck, nu ook op de roadcourses actief.

Ook de MW V6 Pick Up Truck onderging op Navarra zijn eerste shakedown. Coureur Peter Willemse: "Voor deze testdagen had ik twee doelstellingen. De nieuwe auto en de Michelin banden. Normaal gezien rijd ik met totaal verschillende banden en meestal op een oval. Vanwege de baanconfiguratie en de koude was het heel moeilijk om de banden op te warmen." Ook oud MotoGP kampioen Randy Mamola was bij de eerste Acceleration Shakedown in Navarra aanwezig en voorzag de motorrijders van de nodige adviezen.
Michelin enthousiast.

Phillipe Mussati van het Michelin Customer Department: "Dit was onze eerste test met Acceleration. Een mooie gelegenheid voor de set-ups van de auto's en de motoren en ik ben erg verheugd dat wij al goede resultaten zagen. Wij waren een beetje bezorgd over de regen maar ook van deze omstandigheden kunnen wij leren. Het is een goede organisatie en het concept is fantastisch. Aan Acceleration leveren wij de banden voor de FA auto's, de MW V6 Pick Ups, de Legends en de motorfietsen. Een uitdaging maar wij houden van verscheidenheid."

2013 Fa Test 1


Acceleration CEO Loek Bodelier: "De tests zijn uitstekend verlopen. De teams en coureurs hebben met Michelin kennis kunnen maken en het vertrouwen kunnen opbouwen. Er zijn absoluut geen twijfels meer. Dit weekend hebben wij alles samen gecombineerd om er volgend jaar een perfecte show van te maken."

Kalender FA weekends
3-4 april 2014 Algarve Testdagen
6 april 2014 Autodromo do Algarve Portugal
4-5 mei 2014 Circuito de Navarra Spanje
18 mei Slovakia Ring
15 juni Silverstone GB
29 juni Anderstorp Raceway Zweden
27 juli Nürburgring Duitsland
24 augustus Paul Ricard Frankrijk
31 augustus Hungaroring Hongarije
14 sept: wordt nog bekend gemaakt
21 sept Grobnik Kroatië

MW Trucks
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet