Diversen

Div: Sheila Verschuur wint als allereerste vrouw ooit op Buddh International Circuit480 4 dames

Verkeerde kant
Na de fotosessie werden de Polo's op een eerlijke manier onder de dames verloot, nog voor er een meter gereden was. Pas tegen de avond, toen het al donker begon te worden, mochten de dames eindelijk even de baan op. Meer dan een beetje aan de auto wennen was echter nog niet mogelijk. "Het stuur zat aan de rechterkant", vertelde Verschuur. "Het is heel vreemd om links te schakelen en dan bij het sturen in linkerbochten zoveel ruimte over te hebben. Gelukkig had ik het na een ronde of twee aardig door."

480 krantenknipsel

Mediacircus
Ook de volgende dag kwam er van testen nog niet veel, opnieuw stond de dames op het circuit een mediacircus te wachten. De meeste aandacht was er aanvankelijk voor Adrienn Bende, die min of meer de rol van aanvoerder van de ladies op zich had genomen. Toen tijdens de eerste testritten Sheila Verschuur meer dan twee seconden sneller was dan haar concurrenten verschoof de aandacht echter al snel naar de rappe Nederlandse. Ook in de kwalificatie was Verschuur de snelste lady en zo mocht zij de eerste race op zaterdag vanaf poleposition vertrekken. Liesette Braams maakte het Nederlandse succes compleet met een tweede starttijd.

480 tribune

Toegang gratis
Op zaterdag was het voor de dames geen gewone racedag. De Polo's werden voor hen naar de startgrid gebracht en daar aangekomen ontketende een armzwaai van de dames naar het publiek al een luid gejuich van de goed gevulde tribune. "De races waren gratis te bezoeken en dat is natuurlijk fantastisch voor de veelal arme bewoners."

480 actie

Eerste dame ooit
Sheila Verschuur had vanaf pole een prima start, domineerde de gehele race en won terecht de race. Dat bracht opnieuw de menigte in beroering, want daarmee is Verschuur de eerste dame ooit die op het Buddh International Circuit een race heeft gewonnen.

480 grid

Hoofdtribune ontploft
De tweede race op zondag kende een reversed grid voor de top vijf, zodat Verschuur deze race vanaf de vijfde positie moest starten. Verschuur liet zien dat zij de terechte kampioen is in de Lotus Ladies Cup. Ditmaal startte zij vanaf de vijfde positie, maar al snel wist zij opnieuw de koppositie te pakken en opnieuw pakte zij de zege.

480 podium

Ditmaal ontplofte de hoofdtribune met daarop zo'n 20.000 toeschouwers bijna, zo enthousiast werd de winnaar begroet.

480 persconferentie

Gastrace
Omdat er tijdens het evenement ook een andere race was in Polo's, was er even sprake van dat Verschuur en Braams een gastrace in deze klasse mochten meerijden. Dit ging helaas niet door, omdat volgens de organisatie de deelnemerslijst al naar de FIA was en er geen extra deelnemers meer mochten worden toegevoegd. De indruk bestond dat een aantal Polo-coureurs wat schrik hadden gekregen na het optreden van de Nederlandse dames en bang waren voor gezichtsverlies. Bewijs is hier echter niet van, dus zullen we het naar het land der fabelen verwijzen. "Liesette en ik zijn wel uitgenodigd om volgend seizoen een gastrace te rijden in de Polo-cup en dat gaan we zeker doen. Het is geweldig om hier te racen!"

480 huldiging

Prachtig einde
Tijdens de prijsceremonie 's avonds mocht Verschuur twee fraaie bekers in ontvangst nemen voor haar zeges. Ook een enorme trofee stond haar toe te glimmen, waarop Verschuur lachend verzuchtte "hoe krijg ik die in hemelsnaam mee naar Nederland?"

480 beker

De twee bekers gingen mee in de koffer, de trofee wordt binnenkort door DHL nageleverd. "Een prachtig einde van een sprookje in India", besluit Verschuur met een brede glimlach.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet