Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Sheila Verschuur wint als allereerste vrouw ooit op Buddh International Circuit

480 groepsfoto

In september reden de Las Moras Ladies, Liesette Braams en Sheila Verschuur, in de Lotus Ladies Cup op de Slovakiaring. Oud Formule 1-coureur Karun Chandhok reed daar ook, zag de dames in actie en was zo enthousiast dat hij een foto plaatste op Twitter. Deze Tweet viel JK Tyre Racing uit New Delhi op en zij nodigden spontaan alle Lotus-dames uit om in India te komen racen. Die uitnodiging werd uiteraard met open armen ontvangen, zodat tien dames in november naar New Delhi vertrokken om te gaan racen in de Ultima Queens Cup, de eerste klasse in India waar de grid volledig in handen van vrouwen was. Plaats van actie was het Budd International Circuit, waar eind oktober nog de Grand Prix Formule 1 gereden werd.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Sheila Verschuur en PR

Bij aankomst op het vliegveld vielen de monden van de dames open. "We kwamen 's avonds laat aan en er stond een compleet ontvangstcomité op ons te wachten, inclusief bodyguards", vertelt Sheila Verschuur nog vol ongeloof. "Niet dat het echt onveilig is op straat, maar men is in New Delhi niet gewend aan een groep Europeanen en zeker niet als het allemaal dames zijn. We voelden ons ook niet onveilig, maar zo'n heel circus maakte wel indruk op ons."

480 bewaking

Sprookjesachtig
De dames werden vervolgens naar een prachtig hotel gebracht en naar eigen zeggen 'mega in de watten gelegd'. "Het was echt ongelofelijk, we werden behandeld als prinsessen, het leek wel een sprookje.

480 uitstapje

De volgende dagen hebben we de stad bezocht en zijn we naar de Taj Mahal gegaan", vervolgt Verschuur.

Fotosessie
Op dinsdag gingen de dames voor het eerst naar het circuit, naar zij dachten om te testen in de Volkswagen Polo's. Van rijden kwam echter weinig, want de persdame van JK Tyre Racing had een fotosessie gearrangeerd met diverse kranten.

480 media interview

Daarnaast waren er vijf tv-programma's die de Ladies overal volgden. "Het was echt bizar, we leken wel filmsterren."

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet