V8 Supercars

V8 Supercars: Erebus Racing brengt eerbetoon aan de bosbrandbestrijders!

Het team van Erebus Racing heeft voor de slotwedstrijd van het V8 Supercarkampioenschap a.s weekend in Sydney de E-Klasse Mercedes van Tim Slade van een speciaal kleurenschema voorzien waarbij de naam van sponsor Heavy Haulage totaal verdwenen is.

erebus-47-2
Het team van Erebus beschikt dit weekend over een aangepast kleurenschema. Een eerbetoon aan de vele vrijwillige plattelandsbrandweerlieden die de bosbranden bestreden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Erebus Motorsport

Erebus Racing brengt eerbetoon aan de bosbrandbestrijders
Niet sponsor Heavy Haulage wordt dit weekend tijdens de V8 Supercarfinale in Sydney in het zonnetje gezet maar de ruim 2000 bosbrandbestrijders die eind oktober een verbeten strijd tegen het vuur in de Blue Mountains uitvochten. Teameigenaresse Betty Klimenko, zelfs uit Sydney afkomstig, verklaarde dat zij enorm trots was om dit te doen. "Dit is de Australische manier om ergens bij betrokken te zijn en je vrienden te helpen. Het is een eer om hun logos op onze auto's te hebben. Veel mensen zien de V8 Supercarcoureurs als helden maar de brandweer en haar vele vrijwilligers die moeten wij elke zomer bewonderen."

Sponsor Heavy Haulage ondersteunt het initiatief volledig. "Zeker nu wij de zomer tegemoet gaan(Australië heeft andere jaargetijden dan in Europa). In 1997 werd de NSW Rural Fire Service ter bestrijding van de bosbranden opgericht. Het korps bestaat uit maar liefst 2000 vrijwilligers terwijl 70.000 mensen over een lidmaatschap beschikken.

erebus-47-1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet