Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Geslaagde presentatie 'RaceFan F1 - Finish 2013' van Anjès Verhey

131203 Anjes overhandiging
Anjès Verhey overhandigt het eerste exemplaar aan KNAF-voorzitter Huub Dubbelman

In het onvolprezen restaurant 'De Goede Gooier' in Blaricum, waar ooit Tim en Tom Coronel als vakantiekrachten actief waren, vond vanmiddag de traditionele presentatie plaats van het jaarboek 'RaceFan F1 – Finish 2013' van Anjès Verhey. Zoals gebruikelijk waren weer velen uit de autobranche en de autosport de uitnodiging naar het Gooi gevolgd om te genieten van een bijzonder smaakvolle lunch, aangename gesprekken en de nodige interviews met rijders. Iets meer dan een week na de laatste Formule 1-Grand Prix van het seizoen is het boek inmiddels gereed, met een volledig overzicht van alle races en een uitgebreid katern waarin overige takken van nationale en internationale autosport voor het voetlicht komen. Vanaf 5 december ligt de nieuwe uitgave in de boek- en tijdschriftenwinkels in Nederland en Vlaanderen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat

131203 Anjes Rally
Tim Coronel (r.) en Kevin Abbring vertegenwoordigden de rallysport

Uit handen van uitgeefster Anjès Verhey nam Huub Dubbelman in zijn functie als voorzitter van de KNAF het eerste exemplaar van het boek in ontvangst. Daarbij wees hij op het feit dat Anjès Verhey al zo'n 30 jaar lang ieder jaar haar jaarboeken uitgeeft. Ook sprak hij over het 'Talent First'-programma van de KNAF, waarvan Kevin Abbring als een van de vroegere protégés tijdens de presentatie aanwezig was. De rallyrijder, die het afgelopen seizoen de Franse Peugeot 208 GTI Cup op zijn naam schreef, komt in 2014 met een fabrieks-Peugeot 208 R5 uit in het EK Rally. Ook Tim Coronel gaat weer het rally-avontuur aan, meer specifiek in de Dakar-rally, waarin hij opnieuw als solorijder in een buggy van start gaat.

131203 Anjes Gijs
Gijs van Lennep haalt mooie herinneringen op, met naast hem Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen en Bas Schothorst (vrnl)

In het jaar dat het halve-eeuwfeest van de legendarische Porsche 911 gevierd wordt, kwam een vijftal Nederlandse Porsche-coureurs aan het woord. Allereerst de 'coureur van de eeuw', Gijs van Lennep, die herinneringen ophaalde aan zijn avonturen met de diverse Porsches en benadrukte dat hij door het fabrieksteam weliswaar altijd in de prototype-klasse ingeschreven werd, maar dat de 911 Carrera's waarmee hij reed in de regel toch gewone productiemodellen waren. Sebastiaan Bleekemolen reed in de Porsche Mobil 1 Supercup al het hele seizoen met de nieuwste generatie van de Porsche 911 en wil ook volgend jaar graag in die klasse uitkomen. Jeroen Bleekemolen behaalde ook weer tal van Porsche-successen, met name in de VS, maar rijdt daar komend jaar als fabriekscoureur met een Viper in het nieuwe Tudor United SportsCar Championship. "Maar er zijn goede kansen dat ik met een 911 RSR in het FIA WEC rijd, dus ik blijf wel betrokken bij Porsche", meldde hij. Bas Schothorst beleefde bij Team Bleekemolen een goed eerste seizoen in de Duitse Porsche Carrera Cup, waar volgend jaar ook met de nieuwe 911 (generatie 991) gereden gaat worden. Jaap van Lagen won in de Duitse cup twee races: de prestigieuze wedstrijd op de Nürburgring-Nordschleife en zijn thuisrace op Zandvoort. "Volgend jaar zou ik het liefst een dubbel programma van Carrera Cup en Supercup rijden, maar ADAC GT Masters lijkt me ook wel mooi", vertelde hij.

131203 Anjes Jaap
Jaap van Lagen wil in 2014 graag Supercup en Carrera Cup rijden

Als vertegenwoordigers van de nationale autosport kwamen Erik Weijers, C.O.O. van Circuit Park Zandvoort, Formido Swift Cup-coureur Jos Veldboer en drievoudig Ribank Mazda MaX5 Cup-kampioen Eric Sliphorst aan het woord. Weijers blikte terug op een geslaagd seizoen op Circuit Park Zandvoort en keek alvast vooruit naar 2014. "Dat wordt misschien wel ons drukste seizoen ooit, als we naar het aantal evenementen kijken", stelde hij. Veldboer, die pas op latere leeftijd aan de autosport begon, brak een lans voor de Formido Swift Cup als ideale opstapklasse. "Volgend jaar hopen we er weer een mooi spektakel van te maken", beloofde hij. Sliphorst won de afgelopen drie seizoenen op rij de titel bij de Mazda's onder DNRT-vlag, maar is nu toe aan een nieuwe uitdaging. "We gaan proberen om een nieuwe Mazda MX5 in de endurance-races in te zetten", kondigde hij aan.

131203 Anjes Nationaal
De nationale autosport met op de achtergrond Formido Swift Cup-coureur Jos Veldboer, aan het woord CPZ-C.O.O. Erik Weijers en geheel rechts drievoudig Mazda-kampioen Eric Sliphorst

Over al deze rijders en klasses is, naast het uitgebreide Formule 1-gedeelte, het nodige te lezen in de nieuwe uitgave 'RaceFan F1 – Finish 2013' van Anjès Verhey, een uitgave van MP&C, London en Cars & Motorsport International. Het 152 pagina's tellende boek is verkrijgbaar bij Bruna, AKO, De Bijenkorf, Primera, Readshops en overige boek- en tijdschriftenhandels in Nederland en Vlaanderen.

131203 Anjes Groepsfoto
Groepsfoto met Anjès Verhey temidden van de aanwezige coureurs, vlnr Tim Coronel, Kelvin Snoeks, Gijs van Lennep, Michael Bleekemolen, Anjès Verhey, Jaap van Lagen, Kevin Abbring, Bas Schothorst, Eric Sliphorst, Sebastiaan Bleekemolen, Jos Veldboer en Jeroen Bleekemolen
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet