WTCC

WTCC: Breder, lichter, sneller: Eerste afbeeldingen nieuwe Chevrolet Cruze en Honda Civic

131203 WTCC Cruze
De nieuwe, door RML gebouwde, Chevrolet Cruze voor het WTCC

Iedereen in de paddock wist het al, maar nu kwam de Britse renstal RML ook officieel naar buiten met het nieuws dat er op basis van de Chevrolet Cruze een WTCC-auto volgens het in 2014 geldende nieuwe reglement gebouwd wordt. Tevens werd de eerste foto van de nieuwe auto vrijgegeven, die er een stuk spectaculairder uitziet dan zijn voorganger. In tegenstelling tot de afgelopen seizoenen, waarin de door RML gebouwde Cruze in het WTCC oppermachtig was, gaat het Britse team de auto's niet zelf inzetten, maar verkopen aan privéteams. Die kunnen echter wel op de nodige technische ondersteuning van RML rekenen. Naar verluidt bedraagt de koopprijs 450.000 Euro, plus nog eens 120.000 Euro per seizoen als leasingbedrag voor de motor. Hoeveel klanten-Cruzes er worden gebouwd, staat nog niet vast. De berichten variëren van vier tot zes. De Fransman Hugo Valente en de Brit Tom Chilton hebben er in ieder geval elk al één besteld.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

RML-eigenaar Ray Mallock verklaart: "Hiermee tonen we onze betrokkenheid op lange termijn bij het WTCC aan. Natuurlijk zijn we met een leeg blad papier begonnen, want dat was een voorwaarde om van de nieuwe regels te kunnen profiteren. De prestaties liggen een stuk hoger dan bij de vorige Cruze dankzij beduidend betere aerodynamica, gewichtsbesparing en 20 procent meer vermogen. Nu Citroën er volgend jaar bij komt, en samen met Honda en Lada, is er bij ons geen enkele twijfel over dat het een uitdaging wordt om ervoor te zorgen dat de klantenteams van RML vooraan mee kunnen rijden. De nieuwe auto ziet er fantastisch uit en de prestaties liggen een heel stuk hoger dan die van de huidige generatie auto's."

131203 WTCC Honda
Nog slechts een computertekening, maar toch: Honda Civic voor 2014

Ook Honda, het merk dat dit jaar de wereldtitel voor constructeurs won, heeft een eerste afbeelding van de nieuwe Civic voor het WTCC 2014 vrijgegeven. Hierop zijn de bredere wielkasten en grotere wielen duidelijk zichtbaar. Fabrieksteam JAS Motorsport zet volgend jaar wederom twee Civics voor Gabriele Tarquini en Tiago Monteiro in, terwijl het Hongaarse Zengö Motorsport opnieuw een auto krijgt voor Norbert Michelisz. Nieuw is een Honda bij het Italiaanse Proteam, dat de auto aan de start zal brengen voor de Marokkaanse coureur Mehdi Bennani.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet