Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: 'Race of Champions' Bangkok afgelast vanwege politieke onrust

131202 ROC Bangkok
Vorig jaar vond de 'Race of Champions' voor het eerst in Bangkok plaats

De 'Race of Champions', die op 14 en 15 december voor de tweede maal op rij zou plaatsvinden in de Thaise hoofdstad Bangkok, kan vanwege de onrustige politieke situatie aldaar geen doorgang vinden. Dat maakte de organisatie in samenspraak met de 'Sports Authority of Thailand' zojuist bekend. De afgelopen dagen kwamen meer en meer onrustbarende berichten over de situatie in Bangkok naar buiten, waardoor het doorgaan van een groot internationaal sportevenement als de 'Race of Champions' al onzeker leek te worden. Die onzekerheid werd nu dus bewaarheid door de melding van het afgelasten van de competitie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

"De 'Race of Champions' heeft 25 jaar achtereen op diverse locaties over de hele wereld plaatsgevonden en we kijken nu naar mogelijkheden om het succes van het evenement in Bangkok van afgelopen jaar op een ander tijdstip te kunnen herhalen", zegt de organisatie in een verklaring. Fans die al in het bezit waren van toegangskaarten voor het evenement wordt verwezen naar het bureau 'Thai Ticket Major' of andere bureaus waar ze hun toegangskaarten hebben gekocht.

Afgelopen vrijdag nog kwam de organisatie met de aankondiging van de deelname van ruimtespringer Felix Baumgartner als speciale gast. Eerder al hadden ondermeer zevenvoudig F1-wereldkampioen Michael Schumacher, viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, negenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen, MotoGP-ster Mick Doohan, V8 Supercars-kampioen Jamie Whincup en rally-wereldkampioen Sébastien Ogier hun deelname toegezegd.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet