Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula E

Formula E: Mahindra Racing eveneens in Formule E

De Mahindra Group dat al in de MotoGP actief is, heeft als achtste team een overeenkomst met de promotors van Formula E Holdings gesloten. De Mahindra Group is op het gebied van elektrische voertuigen al een globale speler.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formula E

2. The new car livery for the Mahindra Racing Formula E Team
Zo gaat de Mahindra-inschrijving er in 2014 uitzien.

Mahindra Racing eveneens in Formule E
Mahindra Racing dat eveneens in de wereld van de MotoGP actief is, breidt haar activiteiten naar de autosport uit. Anand Mahindra, Managing Director van de Mahindra Group: "Wij zijn ervan overtuigd dat Formule E ons een uitstekend globaal platform biedt voor de elektrische automobieltechnologieën. Met onze ervaring in elektronica, IT, automotive technologieën en fabricage zien wij duidelijk de fusie van deze nieuwe technologieën met onze eigen EV werkzaamheden. De autosport zal dit proces alleen maar versnellen. Formule E zal de globale bewustwording m.b.t. de voordelen van deze voertuigen alleen maar vergroten."

Dr. Pawan Goenka, Executive Director van Farm Equipment Sectors: " Als pioniers van de elektrische mobiliteit in India zijn wij bijzonder verheugd dat wij de EV technologie naar de boeiende wereld van het FIA Formula E kampioenschap kunnen uitbreiden. Dit stelt ons niet alleen in staat om onze volgende generatie EV voertuigen te ontwikkelen maar zal onze productontwikkeling ook nog eens naar een hogere level katapulteren."

P. Shuka, president-directeur van Mahindra Racing en de Strategy Group: "Wij zijn erg verheugd over ons nieuwe avontuur in de Formule E. Mahindra Racing is een betrekkelijk jong bedrijf maar wij hebben gezien welke voordelen de racesport voor ons oplevert. Niet alleen vanuit het merkbewustzijn maar ook qua motivatie en technische vooruitgang. Dit is een uitstekende aanvulling op ons wedstrijdportfolio. Wij zien de toekomst van de Formule E met succes tegemoet."

Naast Andretti Autosport, Dragon Racing, China Racing, Super Aguri, Drayson Racing, Abt Racing is Mahindra Racing het achtste team dat zich aan het FIA Formule E kampioenschap geconfirmeerd heeft. De inschrijving zal nu ter goedkeuring aan de FIA worden voorgelegd.

1. Alejandro Agag left and Mr Anand Mahindra
Alejandro Agag en Anan Mahindra bezegelen de samenwerking.

Alejandro Agag, CEO van Formule E Holdings : "Wij zijn er erg trots op dat wij een Globale speler zoals Mahindra Racing aangetrokken hebben. De komst van een Indiase fabrikant is een prachtige aanvulling in de globale mix van het kampioenschap. Alles begint nu op zijn plaats te vallen en wij verwachten eind december alle teams aan de FIA World Motorsports Council voor te stellen,
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet