Algemeen

Dragracing: Aanloop naar NHRA-seizoen 2014 al gestart

nobile.345f
Vincent Nobile neemt afscheid van Dodge

Overstap
Van het Pro Stock front ook het nieuws dat de 22-jarige Vincent Nobile met zijn team en hoofdsponsor Mountain View Tire overstapt van Dodge en J&J Racing motoren (van Roy en Allen Johnson) naar een Camaro met krachtbronnen van Ken Black Racing, bekend van Greg Anderson en Jason Line.

nhra nov kalitta
Ook na dit seizoen een vertrouwde combinatie, Doug Kalitta en MacTools

Verlengd
Wat betreft positief sponsornieuws kon Kalitta Motorsports melden dat het contract met MacTools verlengd is tot en met 2016 en Doug Kalitta dus in ieder geval tot die tijd de kleuren van deze gereedschappengigant blijft verdedigen.

nhra nov force
John Force in 2015 zonder Castrol, dat wordt wennen na 28 jaar in het groen

Ford en Castrol
Maar helaas ook het nodige negatieve (sponsor)nieuws. De afgelopen maanden kreeg John Force Racing de schok te verwerken dat, geheel onafhankelijk van elkaar, Ford en Castrol, met vele miljoenen de grootste geldschieters van het uit vier auto's bestaande team, hun contracten met JFR niet verlengen. De contracten lopen eind 2014 af en dus zal het team van Funny Car-legende en nu 16-voudig kampioen John Force komend seizoen nog gewoon met Ford Mustangs en in Castrol-kleuren op de baan verschijnen. Er zal hard gewerkt moeten worden om vervangende geldschieters te vinden, dit ondanks het feit dat het team met afstand de meeste publiciteit weet te genereren. Castrol kleurt nu nog de Funny Car van John Force en de Top Fueler van zijn dochter Brittany. De Funny Car van dochter Courtney wordt gesteund door Traxxas en die van Robert Hight door AAA. Het wegvallen van Ford heeft ook op technisch vlak grote gevolgen omdat de autofabrikant ook daarin veel steun gaf. Zowel Ford als Castrol gaven aan dat het vertrek niets te maken heeft met publiciteit of resultaten, maar dat men na zoveel jaren 'andere marketingwegen' wil inslaan. Castrol is al 28 jaar aan John Force verbonden.

nhra nov bernstein
Brandon Bernstein, uit de cockpit, achter het bureau

Lucas terug naar één
Ook het nodige nieuws bij Morgan Lucas Racing. Morgan Lucas zet tijdelijk een punt achter zijn Top Fuel-carrière om zich meer te kunnen richten op Lucas Oil, het bedrijf van zijn ouders. Zijn plaats in de cockpit van de Geico/Lucas Oil Top Fueler zal worden ingenomen door debutant Richie Crampton, de afgelopen jaren monteur bij het team van Lucas. Slecht nieuws voor Brandon Bernstein. Lucas heeft besloten de tweede auto van het team, bestuurd door Bernstein, komend jaar wegens gebrek aan sponsors aan de kant te houden. Al vijf jaar lang werd deze auto uit eigen (Lucas)gelden gefinancierd en daar wil men nu een punt achter zetten. Niet alleen voor Bernstein, maar ook voor de crewchiefs en monteurs kwam de mededeling als een donderslag bij heldere hemel. Bernstein en crewchief Joe Barlam zaten echter niet lang zonder werk, want na een telefoontje met Alan Johnson bleek er bij Al-Anabi Racing ruimte te zijn. Bernstein krijgt binnen de organisatie de functie van general manager en zal dus voorlopig niet terugkeren achter het stuur, terwijl Barlam assistent-crewchief wordt op de Top Fueler van Khalid alBalooshi.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet