Diversen

Persbericht: Rent-a-racetrailer.com levert op maat gemaakte transportoplossingen voor autosportteams

131126 Trailer BMW

"Veel mensen zeiden dat het onmogelijk zou zijn, vooral in tijden van crisis, maar ik heb het gewoon gedaan en het is gelukt." Nadat hij jarenlang actief was aan de managementzijde van de autosport en werkte met coureurs, teams, sponsors en importeurs, constateerde Ron Reinders de vraag naar transportoplossingen op maat bij raceteams. Daarop besloot hij zijn eigen onderneming op te zetten, Rent-a-racetrailer.com. Hij begon in 2009 met één trailer en heeft inmiddels twaalf trailers, die hij regelmatig aan teams in heel Europa verhuurt. "Teams willen flexibele transportoplossingen, zonder dat ze in eigen trailers behoeven te investeren, dus waren ze allemaal blij toen ze hoorden dat er een mogelijkheid was om trailers te huren. Maar daarmee houdt onze betrokkenheid niet op: Rent-a-racetrailer.com levert ook een mobiliteitsservice om snelle hulpverlening in geval van problemen te garanderen. We zorgen ervoor dat de teams en de auto's aankomen op de plaats waar ze moeten zijn, wat er ook gebeurt", aldus Reinders.

Tekst en foto's: PR

Klanten van Rent-a-racetrailer.com zijn momenteel actief in het FIA World Endurance Championship inclusief de 24 Uur van Le Mans, de Blancpain Endurance Series, FIA GT, FIA WTCC en ETCC en de Ferrari Challenge. "We beschikken over verschillende trailers die plaats bieden aan tot zes auto's, inclusief kantoorruimte en slaapgelegenheid, de mogelijkheid tot het bevestigen van tenten en noem maar op. Onze website in het Engels en Duits biedt een overzicht van alle beschikbare trailers met detailfoto's en technische gegevens. Geïnteresseerden kunnen binnen 30 seconden online een offerte voor een huurprijs ontvangen", legt Ron Reinders uit. "Ook bij de huurperiode is de flexibiliteit maximaal: teams kunnen kiezen voor een raceweekeinde, een week, een maand, een volledig raceseizoen of een kalenderjaar."

131126 Trailer Renault

Waarom zouden teams een trailer voor het vervoer van hun auto's en materiaal huren, in plaats van er zelf een te kopen? Reinders verklaart: "Bij veel teams wisselt de rijdersbezetting nogal eens, wat ook zijn weerslag heeft op de cashflow. Soms wisselen ze ook van raceserie, zodat er andere auto's gebruikt worden en andere trailers nodig zijn. Het huren van een racetrailer in plaats van kopen betekent dat de teams zelf geen grote investeringen behoeven te doen en ook geen financiële risico's lopen."

"Zoals onze bedrijfsnaam al aangeeft, is het verhuren van racetrailers onze enige activiteit", benadrukt Reinders. "Onze vloot is uitgegroeid tot de grootste van Europa en we hebben alleen actueel materiaal. Teams huren bij ons echter niet alleen de transporter, maar kunnen rekenen op een volledig mobiliteitsconcept. Wat er ook gebeurt, ons doel is om ervoor te zorgen dat auto's en materiaal naar het circuit en weer terug komen. Dat betekent ook een unieke service bij bandenproblemen in 37 Europese landen, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Ook bij andere technische problemen doen wij al het mogelijke om ervoor te zorgen dat klanten zo snel mogelijk weer op weg kunnen."

131126 Trailer Ferrari

Raceteams waarderen de kwaliteit van het materiaal en de dienstverlening, zoals blijkt uit de reacties van diverse teams. "Prima service inclusief onderhoud. Een uitstekende optie voor het team", schrijft het BMW Sports Trophy Team Brazil, dat dit seizoen uitkwam in de FIA-GT-serie. "De service is perfect. Je huurt wat je nodig hebt tegen de beste prijs en elk jaar wordt de keuze groter", luidt de reactie van het team Campos Racing uit het FIA WTCC- Ron Reinders is ingenomen met deze positieve commentaren. "En we willen ervoor zorgen dat die zo blijven", belooft hij
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet