Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Del Worsham en Mike Neff op herhaling

chicago_neff_p

Net als twee weken geleden in Norwalk waren het in Chicago opnieuw Del Worsham (Top Fuel) en Mike Neff (Funny Car) die de volle winst opstreken in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series. Neff’s zege in de Castrol Force Mustang betekende de 200ste overwinning voor Ford in de Funny Car klasse. Bij de Pro Stockers ging de winst naar Greg Anderson die in de finale op reactietijd Erica Enders te snel af was.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings en NHRA

De elfde ronde van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series had in Chicago op de wedstrijddag te kampen met hoge temperaturen waardoor de grip beperkt was en snelle tijden bijna onmogelijk werden. Bij de Funny Cars liet Mike Neff zien ook onder deze omstandigheden een moeilijk te kloppen tegenstander te zijn.
 
chicago_neff_a
Mike Neff

De rijder van John Force Racing was in de halve finale Jack Beckman te snel af en moest vervolgens in de finale aantreden tegen Jeff Arend. De rijder van Kalitta Motorsports wist toch wel enigszins verrassend tot de eindstrijd door te dringen door achtereenvolgens John Force, Ron Capps en Tony Pedregon het nakijken te geven. In de finale was het echter toch weer Neff die zijn klasse als tuner/rijder toonde en na Norwalk zijn tweede opeenvolgende zege en vierde van het seizoen opstreek. De winst van Neff betekende tevens de 200ste zege van Ford bij de Funny Cars.

chicago_worsham
Del Worsham

Ook bij de Top Fuelers een herhaling van Norwalk. Hier was het Del Worsham die zich de sterkste toonde en alweer voor de vijfde keer dit seizoen op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen. De Al-Anabi-rijder bereikte de finale na winst op onder andere Doug Kalitta en Antron Brown. Net als bij de Funny Cars met Dave Grubnic ook bij de Top Fuelers een rijder van Kalitta Motorsports in de eindstrijd. De Australiër bleek in de eliminatieronden onder andere te sterk voor T.J. Zizzo en Shawn Langdon maar moest het in de finale toch afleggen tegen Worsham.

chicago_anderson
Greg Anderson

In de Pro Stock klasse stond Erica Enders voor de tweede keer in drie wedstrijden in de finale. Maar opnieuw lukte het Enders niet om de overwinning naar zich toe te trekken en daarmee de geschiedenisboeken in te gaan als eerste vrouw die een NHRA Pro Stock-wedstrijd op haar naam schrijft. Het lijkt echter nog slechts een kwestie van tijd dat dit gaat gebeuren. In Chicago klopte Enders Warren Johnson, Mike Edwards en Jason Line, de leider in de tussenstand van het kampioenschap. In de finale liet de snellere Enders zich echter verrassen door Greg Anderson die op reactietijd de winst naar zich toetrok.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet