BTCS

BTCS: Jackpot voor KIA op Spa

De zege in de drie etappes en de gele trui, zo zouden we in wielertermen het resultaat kunnen omschrijven van Philippe Stéveny en Didier de Radiguès in de vierde meeting van de BTCS 2011, in het voorprogramma van de 25 uur VW Fun Cup. Het einde van het seizoen kondigt zich zeer stevig aan, want de concurrentie zal de KIA-boys zeker niet laten begaan!

Tekst en Foto: PR

1213_278309134


In Spa-Francorchamps had Didier de Radiguès zo zijn tactisch ideetje om de KIA Pro_Ceed op de voorste gelederen te positioneren: Ik heb Philippe gevraagd om met minder downforce te rijden, zodat we snel zouden zijn in de rechte lijn, met uiteraard een klein nadeel in het bochtige gedeelte. Maar de gok heeft geloond...” Inderdaad het team van de KIA n°7 zorgde voor een schitterend resultaat, een ware hattrick, want zowel op vrijdag, als tweemaal op zaterdag, werd er gewonnen. Bovendien vertrekt het duo in de Koreaanse Silhouette als leider in het kampioenschap een lange zomerpauze in.

Sprinten is fantastisch
Het is vandaag al spurt wat de klok slaat, zowel in een grote wielerronde, als ook in de Belgian Touring Car Series. Want het minste dat gezegd kan worden na dit weekend, is dat het format van 30 minuten succes heeft gehad. De organisatoren gebruikten dit weekend om een test uit te voeren in het vooruitzicht van volgend seizoen en zo stonden er naast een race van 60 minuten op vrijdag, zaterdag ook twee echte sprintnummers van 30 minuten op het programma. “Fantastisch, we hebben ons allemaal geamuseerd en het is ook super sportief verlopen”, aldus Stéphane Lémeret, tweede in de tweede spurt op zaterdag, nadat zijn teamgenoot Edouard Mondron hetzelfde resultaat behaalde in de eerste korte oefening.

Inderdaad, het spektakel was op de afspraak en tijdens de eerste race op zaterdag zagen we een trio dat voor de zege vocht: Edouard Mondron, Philippe Stéveny en Frédéric Bouvy gaven elkaar amper de ruimte en in de zesde ronde leek het fout te lopen voor de KIA-rijder. Philippe Stéveny ging in de ronde aan de chicane, verloor vijf seconden, maar kwam later als een projectiel terug op de leiders. Op drie ronden van het einde was het weer één KIA voor drie Renault… want de Volvo ontbrak al snel op het appel. Een onderdeel van de ophanging ging stuk en Vincent Radermecker vertrok weer uit de pitlane, maar met een ronde achterstand op de leiders. De vijfde plek was zo voor een indrukwekkende Eric Hélary in zijn, al even indrukwekkende, RaceCar, voor Iain Dockerill (KIA) en Erik Qvick (BMW), winnaar in de klasse T3.
De tweede manche leek eerst naar Stéphane Lémeret te gaan, maar de rijder in de gele Renault, moest in de tweede helft van de race afrekenen met de KIA van Didier de Radiguès, die even kon profiteren van een gele vlag om terug te komen en in de elfde ronde zijn aanval in te zetten. Daarmee was de drie op drie meteen binnen voor KIA, dat bovendien nog kon vieren met een derde plek voor Tom Ferrier, voor Laurent Richard (Renault) en Eric van de Poele (Volvo), die als laatste moest starten in de Volvo.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet