BTCS

BTCS: KIA opende weekend met eerste zege

De KIA Pro_Ceed van Philippe Stéveny en Didier de Radiguès won al tweemaal tijdens de openingsmanche van de Belgian Touring car Series in Zolder en won afgelopen vrijdag de eerste van... drie races van de BTCS in de aanloop naar de 25 Uur VW Fun Cup. In het kampioenschap wordt het alleen nog maar spannender.

Tekst en Foto: PR/Fotomediaservice

1233_562034800
Start afgelopen vrijdag van de eerste van een serie van drie wedstrijden op Spa.

Zege voor KIA
Philippe Stéveny deed er allesbehalve lang over om onder een aangename zon en op een droge piste de maat van de concurrentie te nemen. De rijder in de KIA n°7 nam een kanonstart en verzekerde zich net na het groene licht van de tweede plek, om even later poleman Stéphane Lémeret aan de Combes aan te passeren. “De KIA heeft een bijzonder hoge topsnelheid en ik kon niets aan zijn inhaalmanoeuvre doen”, wist de piloot van de Renault op het podium.
Achter de Pro_Ceed en de Mégane, volgden de Volvo S60 van Eric van de Poele, de tweede Renault Mégane van Frédéric Bouvy en de Jaguar XFR van Jérôme Thiry, die echter met een stukke versnellingsbak al snel de handdoek in de ring zou gooien. Ondertussen was het al na een zevental ronden duidelijk dat Philippe Stéveny, die ook de tragere deelnemers bijzonder efficiënt oprolde, moeilijk nog bij te halen zou zijn. Didier de Radiguès kon dus in ideale omstandigheden het tweede deel van de race voor zijn rekening nemen en de wedstrijd winnen. Het hoeft geen betoog dat de KIA-boys ook in het kampioenschap een goede zaak doen.

Alle toppers maakten zonder problemen hun pitstop en tijdens de tweede helft van de race kwam Edouard Mondron onder druk van Vincent Radermecker, terwijl Christian Kelders en Alexandre Viron op een afstand volgden. De Volvo kon dichter komen, maar raakte niet meer op de tweede plek.

In T3, was de zege voor Ronnie Latinne en Koen Wauters (VW Scirocco), voor de leiders in het kampioenschap, Steve Vanbellingen en Erik Qvick (BMW), terwijl de broers Arnaud en Olivier Gomez (GC10-2) in S2 wonnen. Nicolas Lamy en Nicoals Léonard wonnen in de Challenge SEAT, Hélary-Schmit werden veertiende in hun Race Car en de Honda Civic van Daerden-Katsers zegevierde in T2. 

Klassement: 1. Stéveny-de Radiguès (KIA Pro_Ceed Silhouette) 24 ronden, 2. Lémeret-Mondron (Renault Mégane) op 16’’783, 3. Radermecker-van de Poele (Volvo S60 Silhouette) op 19’’026, 4. Bouvy-Kelders (Renault Mégane) op 1’06’’884, 5. Richard-Viron (Renault Mégane) op 1’38’’495, 6. Dockerill-Ferrier (KIA Pro_Ceed Silhouette) op 1’48’’108, 7. Latinne-Wauters (VW Scirocco) op 2’43’’931, 1ste in T3, 8. Qvick-Vanbellingen (BMW) op 1 ronde, 9. Gomez-Gomez (GC10-2), 1ste in S2, 10. Gosselin-Smits (VW Scirocco), 11. Lamy-Léonard (SEAT Leon Supercopa), 1ste in T3S… 14. Hélary-Schmit (RaceCar)… 24. Bruynoghe-Katsers (Honda Civic) op 2 ronden, 1ste in T2, enz.
Kampioenschap - officieus: 1. Bouvy-Kelders 114 punten; 2. Stéveny-de Radigues 112 ; 3. Radermecker-van de Poele 92 ; 4. Lémeret-Mondron 84,5 ; 5. Richard-Viron 51; 6. Qvick-Vanbellingen 70,5; 7. Lefort 52; 8. Wauters-Latinne 48; enz.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet