Dutch GT4

Dutch GT4: Ricardo van der Ende en Duncan Huisman pakken de Spa-dubbel

201109072_htc_dutch_gt4

Ricardo van der Ende en Duncan Huisman hebben ook de tweede HTC Dutch GT4-wedstrijd op Spa-Francorchamps op hun naam geschreven. De Ekris BMW-equipe had het in de tweede race over zestig minuten heel wat makkelijker dan in race één want hun voorsprong op de Aston Martin van Jan Joris Verheul en Dennis Retera bedroeg bij de finish meer dan veertig seconden. Een mooie inhaalrace bracht Jeroen van den Heuvel en Peter van der Kolk in de laatste ronden naar de derde positie.

Tekst: Remco Scheelings
Foto: Chris Schotanus

480_start

De rijder uit de tweede kwalificatie moest in de tweede race over zestig minuten de start voor zijn rekening nemen en daarmee was het dus de beurt aan Ricardo van der Ende om vanaf pole-position te vertrekken. Jan Joris Verheul, die gisteren de tweede tijd op de klokken had gezet maar in race één uitviel, kon gelukkig toch zijn positie op de grid innemen. Op de derde plaats Phil Bastiaans die daarmee een aanmerkelijk betere uitgangspositie had dan in race één. Daarachter Bernhard van Oranje, gevolgd door de nummer twee uit race één Dick Freebird, Wim van Genderen, Mathijs Harkema, Jeroen van den Heuvel, Rob Kamphues, Sjaco Griffioen en Simon Knap. De KTG-rijder die gisteren in de tweede kwalificatie geen tijd op de klokken had weten te zetten wachtte daarmee een zware opgave om zich vanaf plaats 51 richting de als 18de algemeen geklasseerde Van der Ende/Huisman te knokken. Na de uitvalbeurt van vanochtend kon Philip van Beurden niet van start gaan.

480_ekris-wint

De start was voor Van der Ende die meteen de kop pakte, gevolgd door Verheul en Bastiaans. Freebird had het net als bij de eerste race uitstekend naar zijn zin want in één ronde passeerde de Lotus Evora zowel Van Oranje als Bastiaans om daarmee op te rukken naar plaats drie. Aanzienlijk minder verging het Bastiaans. De wegliggingsproblemen van race één waren duidelijk nog niet opgelost want in één ronde zag Bastiaans niet alleen Freebird maar ook Van Oranje en Harkema passeren en lag daarmee ineens zesde. Vanuit de achterhoede was Knap inmiddels aan een opmars begonnen die de KTG-rijder in de vierde ronde voorbij Van den Heuvel bracht en op een zevende plaats deed belanden. Achter de Corvette van Van den Heuvel volgden nog Griffioen en Kamphues terwijl Van Genderen als eerste uitvaller van de Dutch GT4-rijders kon worden genoteerd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet