Diversen

Diversen: Internationale Kartbaan Almere steeds dichterbij

2206765

Het is alweer even geleden dat wij u berichtte over de plannen van een kartbaan in Almere. Eind 2008 om precies te zijn, informeerde Gerard Swart AUTOSPORT.nl over zijn initiatief vanuit Stichting KBMN (Karts en Bikes Midden Nederland). Nu ruim 2 jaar later lijkt de baan er dan ook echt te komen..

“Realisatie kartbaan Almere duurt nog zeker een jaar”
De nieuwe kartbaan in Almere moet 1.300 meter lang en 8 meter breed worden en wordt hiermee de grootste en langste in Nederland. De Stichting zet in op een internationale keuring, zodat ook internationale evenementen en wedstrijden (CIK) verreden kunnen worden. “Het plan is nu goedgekeurd door de gemeente, we moeten hierop nog een aantal aanvullingen doen. De exacte locatie kan ik nog niet vertellen, de locatie is wel bij ons bekend maar het kan nog zijn dat we enigszins moeten uitwijken” aldus Swart. Dat de baan in stadsdeel Almere-Buiten komt lijkt vrijwel zeker.

Swart verwacht dat er over een half jaar gestart kan worden met de aanleg van de baan. “Er zijn archeologische vondsten gedaan op het terrein. Hierdoor moeten we ons plan voor de indeling van het terrein deels aanpassen en wachten op goedkeuring van de gemeente”, besluit Swart.

Het lijkt erop dat na de verdwijning van Kartbaan Amsterdam te Sloterdijk nu na 2 jaar er weer een meer dan waardig alternatief komt op een centrale plek in het land.

Breng uw stem uit op de stelling van de week op Almeredezeweek.nl!  “Een kartbaan is een waardevolle toevoeging aan Almere”Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet