Dutch GT4

Dutch GT4: Duncan Huisman/Ricardo van der Ende winnen eerste race op Spa

9jul11-0282

Duncan Huisman en Ricardo van der Ende hebben de eerste HTC Dutch GT4-wedstrijd op Spa-Francorchamps op hun naam geschreven. Na een spannende race passeerde de Lotus Evora van Cor Euser en Dick Freebird op slechts 0,1 seconde van de Ekris BMW-equipe als tweede de finish terwijl Simon Knap met de KTG BMW het podium volmaakte. Na afloop kreeg Euser echter dertig seconden straf voor het inhalen onder geel en moest van plaats wisselen met Knap die nu tweede werd.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus

In het programma van de 25H VW Fun Cup rijdt het HTC Dutch GT4 Championship dit weekend twee races over zestig minuten op Spa-Francorchamps. Het Dutch GT4 rijdt in België samen met de European GT4, de British GT (een combinatie van GT3 en GT4 auto’s) en de Aston Martin Challenge en daarmee 52 auto’s op de baan.

Van de Dutch GT4-rijders had Cor Euser gisteren in de kwalificatie de snelste tijd op de klokken gezet en mocht derhalve van pole-position vertrekken, direct gevolgd door Duncan Huisman. Omdat met name de Engelse GT3-auto’s natuurlijk beduidend sneller zijn hadden de Nederlanders niet bepaald vrij baan want in het totale veld moesten zij van een 15de en 17de positie van start gaan. Dennis Retera was de derde Dutch GT4-rijder met een 21ste plaats algemeen, gevolgd door Peter van der Kolk (22ste), Henry Zumbrink (24ste), Simon Knap (25ste), Pieter Christiaan van Oranje (27ste), Jan Lammers (28ste), Peter Stox (33ste), Eric Bruynoghe (35ste) en Luc Braams (42ste) terwijl Tom Langenberg (47ste) het Nederlandse rijtje sloot.

9jul11-0289

De beste start was voor Huisman die de van pole vertrokken Euser aftroefde en de kop nam, gevolg door Retera. Na een paar ronden was het echter toch weer Euser die als leider doorkwam, op de hielen gezeten door Huisman.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet