Dutch GT4

Dutch GT4: Cor Euser en Ricardo van der Ende verdelen de pole-positions

480_euser_287

Door een snelste tijd van Cor Euser in de eerste kwalificatiesessie mag de Lotus Evora-equipe die de routinier vormt met Dick Freebird in de eerste HTC Dutch GT4-race op Spa-Francorchamps vanaf pole-position vertrekken. In de tweede kwalificatie was Ricardo van der Ende de concurrentie te snel af en mag dus in race twee vanaf de eerste plaats van start gaan waarna Duncan Huisman de klus voor de Ekris BMW-equipe moet afmaken.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus

480_dreigend_weer_267

Na twee raceweekenden op Circuit Park Zandvoort komen de deelnemers aan het HTC Dutch GT4 Championship dit weekend in actie op het Circuit van Spa-Francorchamps. In het kader van de 25H VW Fun Cup staan op de beruchte Grand Prix-piste twee wedstrijden over zestig minuten op het programma. Vanmiddag werd op de Ardennen-omloop de kwalificatie afgewerkt.

Het Dutch GT4 rijdt op Spa samen met de European GT4, de British GT (een combinatie van GT3 en GT4 auto’s) en de Aston Martin Challenge. Daarmee meer dan 50 auto’s op de baan. De kwalificatie werd in twee sessies verreden waarbij de rijder uit de eerste sessie morgen in race één tevens de start voor zijn rekening moet nemen terwijl de rijder uit kwalificatie twee in race twee van start moet gaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet