NASCAR

NASCAR: GrandAm en Nationwide in 2012 op de Brickyard

De GrandAm-sportscar series maakt in 2012 eveneens haar opwachting in Indianapolis. GrandAm en de Nationwide-series zullen in 2012 deel uitmaken van het Brickyard 400 pakket.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Indianpolis Motorspeedway/NASCAR


2011_brickyard_bekendmaking
Met drie verschillende wedstrijden tijdens de Brickyard wordt het wel erg aantrekkelijk in
2012. Zouden de bezoekers na een daling van meer dan 50 procent terugkeren?

GrandAm en Nationwide naar Indy
In 2012 zullen de Nationwideseries en de GrandAm sportscarseries eveneens tijdens de Brickyard 400 van de partij zijn. Tijdens dit weekend zullen zowel de oval als de “roadcourse” gebruikt gaan worden. Laatstgenoemde configuratie zal uiteraard voor de GrandAm-series gebruikt gaan worden. Jeff Belskus van de Indianapolis Motorspeedway: “Ik denk dat de fans hiervan profijt zullen hebben. Ik had graag gezien dat het dit jaar al plaatsgevonden had.”

De bezoekersaantallen voor de Brickyard zijn de laatste jaren dramatisch gedaald. Zelfs met meer dan 50%. De oorzaak zijn de bandendrama’s en de economische crisis. In 2005 trok de Brickyard 280.000 bezoekers. Vorig jaar waren het er zelfs minder dan 140.000. Reden voor de organisatoren om drastische maatregelen te nemen. De voorverkoop van de Brickyard 400 ligt op hetzelfde niveau als in 2010 verklaarde Jeff Belskus van de Indianapolis Motor Speedway. Traditioneel vond de Nationwide-wedstrijd tijdens het Brickyard 400 weekend op de nabijgelegen Lucas Oil Raceway plaats.

2011_hms_fij_auto
Met de elektronische brandstofinspuiting werd gisteren uitgebreid in Kentucky getest.
Hier de Hendrick Motorsports Chevrolet. Overigens verdient men bij McLaren aardig
aan het systeem.

Eerste tests met elektronische brandstofinspuiting
De eerste tests met de door McLaren ontwikkelde elektronische brandstofinjectie vonden gisteren op Kentucky plaats. Per auto betaalt een team ruim U$ 26.000 voor het systeem. McLaren werkt op dit moment nauw samen met alle betrokken fabrikanten. Tijdens de Daytona 500 in 2012 zullen alle auto’s hiervan voorzien zijn. Een NASCAR-woordvoerder: “Het zou slecht voor ons geweest zijn indien wij deze stap nu niet gemaakt zouden hebben.”Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet