NASCAR

Indycar/NASCAR: Patrick Carpentier zet er een streep onder

De Canadees Patrick Carpentier die in de Champcarworldseries jarenlang het gezicht van Player’s Forsythe Racing was, zet definitief een streep onder zijn carrière. Na het vertrek van Player’s als hoofdsponsor van Forsythe Racing wilde het met de carrière van Carpentier ook niet meer echt lukken. Sporadische deelname aan NASCAR Sprint-en Nationwide wedstrijden brachten niet het gehoopte succes.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR/Indycar

2o09_carpentier_archief
Patrick Carpentier krijgt alle tijd om zich op zijn gezin te richten. In Champcar Top, maar in
NASCAR en Indycar duidelijk minder.

Patrick Carpentier zet er een streep onder
Patrick Carpentier maakte vandaag bekend dat de Nationwide-wedstrijd op Circuit Gilles Villeneuve zijn allerlaatste race zal zijn. Carpentier, was 27 jaar in de autosport actief, en was één van de talenten die door Player’s bij Forsythe Racing naar voren werd geschoven. Daar behaalde hij zijn grootste successen in de Champcarworldseries. Historisch is de overwinning in 2001 op Michigan, toen hij door teamgenoot Alex Tagliani naar de zege werd “geslipstreamed” Tussen 1997-2004 startte Carpentier in maar liefst 140 wedstrijden. Daarin veroverde de Canadees vijfmaal de pole en eindigde vijfmaal als eerste en stond maar liefst 22 maal op het podium.

Patrick Carpentier: “Bij mijn derde deelname in de Formule Atlantic series reed ik voor het eerst op Circuit Gilles Villeneuve. En ik denk dat het belangrijk is om mijn carrière in Montreal te beëindigen. Ik weet dat ik na de wedstrijd twee of drie dagen down zal zijn, maar ik moet verder gaan” aldus Carpentier. De Canadees verscheen 40 maal in de NASCAR Sprint Cupseries aan de start. In de Nationwideseries verschijnt hij voor de vijftiende en laatste maal aan de start. Op het circuit Gilles Villeneuve eindigde Carpentier maar liefst zesmaal in de Top 10.

Na het vertrek van sponsor Forsythe beschikte Carpentier in zowel NASCAR als Indycar noooit over echt goed materiaal. “Ik heb geen zin meer om met oncompetitieve auto’s verder te gaan.” aldus Carpentier. “Tegenwoordig spreekt men van een paar miljoen dollar per wedstrijd. Vroeger sprak men van een paar miljoen per jaar. Het wordt onbetaalbaar” mijmert de Canadees.

pc_indycar
In Indycar kwam Carpentier nooit uit de verf. Ook zette de Canadees jaren geleden
een streep onder zijn schaatscarriere. "Als ik stop dan stop ik ook werkelijk!"

Samen met zijn vrouw Annick is Carpentier al enkele jaren in de onroerendgoedwereld van Las Vegas actief. Carpentier, die tevens als muzikant actief is, beschikt eveneens over een professionele opnamestudio.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet