Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

F3 Masters: Prachtig showprogramma tijdens Ultimate Masters of Formula 3

Wie ‘Masters’ zegt, zegt ‘demo’s’ en ‘showprogramma’. Tijdens de zestiende editie, die plaatsvindt van 4 tot en met 6 augustus op Circuit Park Zandvoort, zal dat niet anders zijn.
Uiteraard komen er naast de Formule 3 meer raceklassen aan de start. De nationale topklassen komen in actie, evenals de EuroBOSS Formule 1-bolides.


Tekst: Roy van der Laan

Het kan geen enkele autosportliefhebber ontgaan zijn: op 29 en 30 september en 1 oktober begint het nieuwe seizoen van de A1 World Cup of Motorsport met een race op Circuit Park Zandvoort.

 a1gp

Autosportfans kunnen tijdens de Ultimate Masters of Formula 3 alvast kennismaken met de oranje auto van het A1 Team Netherlands, onder leiding van Jan Lammers. Het is thans nog onduidelijk wie de auto gaat besturen. “Binnen de klasse wil men niet dat bijvoorbeeld Jos Verstappen alvast data gaat verzamelen tijdens zijn demo op Circuit Park Zandvoort”, aldus circuitdirecteur Hans Ernst. “De auto van A1 Team Netherlands zal echter sowieso rijden. Achter het stuur zit Jan Lammers of iemand anders.”

 dome

Lammers geeft ook een demo met zijn Dome, waarmee hij dit jaar onder meer aan de 24 uren van Le Mans deelnam. Over Le Mans gesproken: Jeroen Bleekemolen jaagt een Spyker in racetrim over Circuit Park Zandvoort!

 spyker

‘Straaljager’
‘Bijzonder’ is een zeer zwakke omschrijving van de demo van Michel Kooij en zijn jet-quad. Het wordt letterlijk een vlammende show, met meterslange vlammen uit de jetmotor die de quad aandrijft!

 michel_kooij

Het geluid van een straaljager, donuts, onbeschrijfelijk snelle sprints en een 360 graden-spin maken verder onderdeel uit van het programma.
Wheelies, donuts en burnouts zijn ook de specialiteit van Chris Pfeiffer, die zonder overdrijven álles kan met zijn BMW F800 S-motorfiets.

 chris_pfeiffer

Formule 1-bolides
De klasse EuroBOSS rijdt twee races tijdens de BP Ultimate Masters of Formula 3. EuroBOSS staat onder meer open voor Formule 1-bolides van vóór 2002. Onze landgenoot Klaas Zwart was al een keer kampioen en behoort op Circuit Park Zandvoort tot de favorieten met zijn Ascari, een auto die oorspronkelijk als Benetton door het leven ging.

 euroboss

De Dutch Supercar Challenge brengt een overvol veld met fraaie GT’s en toerwagens aan de start, de publiekslieveling rijdt twee races. De Shell Helix SEAT Cupra Cup komt ook twee keer in actie. De Dunlop SportMaxx Clio Cup, de BenQ-Siemens BMW 130i Cup en de Van Uitert Formule Ford rijden op zondag een race. Nieuw op Circuit Park Zandvoort is de Porsche GT3 Invitationals, een gastrace waarin wordt gereden met de Porsche 911.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet