Algemeen

Dragracing: Pro Mod-topper Adam Flamholc op Drachten

mpm_int_flamholc_2

Aan de toch al fraaie lijst met toprijders die tijdens de MPM Internationals (15 tot en met 17 juli) op de Dragstrip Drachten in actie komt kan met Adam Flamholc weer een naam worden toegevoegd. De Zweed won afgelopen jaar op Santa Pod de European Finals, eindigde als derde in het FIA Europees Kampioenschap en behoort tot het selecte groepje van vier Europese Pro Modified-rijders dat er tot op heden in is geslaagd de ¼ mijl in minder dan 6 seconden af te leggen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

De lijst met toppers uit de diverse Europese dragrace-klassen wordt met de komst van Adam Flamholc alleen nog maar groter en daarmee het toch al omvangrijke wedstrijdprogramma van de MPM Internationals nog interessanter. De komst van Lex Joon met zijn MPM Top Fuel dragster was natuurlijk al bekend. Het is voor het eerst in zes jaar dat de Nederlander in eigen land met zijn 8.000 pk sterke Top Fueler in actie komt. Een dubbele primeur is het optreden van Gordon Smith met zijn MPM Shockwave Nitro Funny Car. Niet alleen is het voor het eerst dat er een Nitro Funny Car op Drachten in actie komt maar ook is het de eerste keer dat de Engelsman in volledige MPM-uitmonstering aan de start staat.

mpm_int_flamholc_3

Met de komt van Adam Flamholc is er in Drachten ook één van de absolute toppers uit het FIA Europees Kampioenschap Pro Modified te bewonderen. Met zijn ’67 Camaro won de Zweed vorig jaar de European Finals op Santa Pod en doorbrak met zijn run van 5,967 seconden als derde rijder in Europa de 6-secondenbarrière. Flamholc zou eerst alleen meekomen ter ondersteuning van Konrad Bayer, de Duitse rijder voor wie hij de motor verzorgt. Uiteindelijk heeft de Zweed besloten ook zijn uiterst fraaie Pro Mod mee te nemen. Daarmee is de MPM Internationals weer een snelle aanwinst rijker.

mpm_int_flamholc_1

Overigens wordt ook nog steeds de naam van Derek Flynn genoemd als mogelijke deelnemer tijdens de MPM Internationals. Via zijn sponsoring van de Junior Dragster van eerst Lisa en nu Levi Selles is er al jarenlang een band met Nederland. Geheel onwaarschijnlijk is de komst van de Engelsman met zijn Gold RV A/Fueler waarmee hij uitkomt in het FIA Europees Kampioenschap Top Methanol Dragster dus niet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet