Diversen

Div: Dutch Power Pack Festival door Secret Writer P.S. Eudoniem

480_oliespoor_3182

De Secret Writer, P.S. Eudoniem, is overal, ziet alles, hoort alles, kent iedereen, maar niemand weet wie hij is. Hij (of is het een zij?) vertelt op AUTOSPORT.NL wat er opviel, zowel in positieve als negatieve zin tijdens de Dutch Power Pack evenementen. In deel 3 een terugblik op het Dutch Power Pack Festival op Circuit Park Zandvoort.

Foto's: Bart Buijs, Erik van der Schaaff, Chris Schotanus, Klaas Norg en Co van der Gragt

480_camera_2282


Eindelijk was het weer eens ouderwets racen op zondag. Het waren de maandagen bij de eerste 2 evenementen die verbonden waren aan de lente feestdagen Pasen en Pinksteren. Het gezegde, als Pasen en Pinksteren op dezelfde dag vallen, blijkt dus toch te kunnen, ze vallen allebei op zondag en op maandag. Maar: vanaf nu dus geen maandag meer, het was gezellig ouderwets, op zondag. Natuurlijk begon het eigenlijk vrijdag al met wat vrije trainingen en kwalificaties, onder andere voor het Dutch Radical Championship.

480_start_radicals_096

Een enorm veld van maar liefst 8 auto’s deed er mee (zondag zelfs 7). Er konden namelijk geen gastrijders meedoen omdat die andere (grotere) evenementen te bezoeken hadden. Ik vind het toch jammer dat nog zoveel van de grote Nederlandse teams ontbreken. Waar is Verschuur? Koeten? Bleekemolen? PS Autosport? Willen ze er pas instappen als het ‘een volwaardige’ klasse is? Ik ben blij dat teams als Coronel er niet zo in staan. Anders was deze klasse nooit van de grond gekomen. Toegegeven, met 8 auto’s, waar ook een behoorlijk snelheidsverschil zit tussen de rijders, is het niet altijd even spannend. Maar laten we het wel een eerlijke kans geven, in heel Europa is het een enorm succes. Junior Strous is de te kloppen man. Tijdens de races, maar ook tijdens de kwalificatie. Leuk om dan te zien dat een jonge hond als Marth de Graaf (met zijn 19 jaar de jongste rijder in deze cup) de poleposition weet te pakken voor de ervaren rot Strous (die ook pas 27 is, maar een behoorlijke bak ervaring heeft). Suzuki Swift ervaring tegen Indy Light ervaring zullen we maar zeggen.

480_strous_6729

Het winnen van Junior Strous begint me trouwens te vervelen. Dat moet voor die jongen toch ook niet leuk zijn zo te racen? Of is het winnen belangrijker dan mooie gevechten leveren in een uitdagendere Amerikaanse klasse, ook wel equivalent van de GP2? Op deze manier is het makkelijk scoren op de Driversranking list van de website driversdb.com. Overigens wordt er op zijn eigen website nog al over opgeschept dat Junior de meest succesvolle Nederlandse coureur is volgens deze website, op basis van poles en wins. Bekijk ik de lijst echter, zie ik toch hele andere namen bovenaan deze lijst staan (http://www.driverdb.com/country/17/). Het zal wel aan mij liggen.

240_drinking_problem_7670Maar goed, ik vind het tijd voor een oproep aan de Nederlandse autosport om de stap te durven nemen. Ik heb ook al wat namen genoteerd die ik graag op de startgrid van deze Nederlandse Sportscarserie zou willen zien: Jeroen, Sebastiaan en Michael Bleekemolen, Danny van Dongen, Sheila Verschuur (we hebben dames nodig in deze cup), Sandra van der Sloot (zoals ik al zei, dames), Jan Lammers, Christiaan Frankenhout en de gebroeders Huisman. Dan zijn het er opeens 18, en gaat het wel ergens over. Voor diegene die ik niet genoemd heb: het is geen waarde-oordeel, jij mag ook meedoen.

De drukte bleef trouwens wel een beetje uit afgelopen zondag. Kon je tijdens Pasen en Pinksteren over de hoofden lopen, nu was de hoofdtribune nauwelijks gevuld. Toch raar. Hopelijk is dit bij de andere evenementen dit jaar weer wat beter. Zo zie je maar dat een hoofdsponsor, in deze nog steeds niet ideale economische tijden, niet zo eenvoudig te vinden is. Maar wel onontbeerlijk voor drukte tijdens een evenement. Want laten we eerlijk zijn, krijgen consumenten bij winkels als Formido, Kruidvat en Profile Tyrecenter gratis toegangskaarten dan zit de tribune en duinen vol.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet