Formido Swift Cup

Swift Cup: Maarten van 't Schip: 'Doktoren adviseren me te stoppen met racen'

480_crash_swift2_1680

Hoewel de operatie aan zijn twee gebroken rugwervels gisteren prima is verlopen, zal Maarten van 't Schip stoppen met de autosport. Zijn behandelend artsen hebben de onfortuinlijke Swift Cup-coureur het advies gegeven niet meer in een racewagen te stappen.

Tekst: Marc Kok

Van 't Schip, die vandaag zijn 28ste verjaardag viert, krijgt via zijn Facebook-pagina vele steunbetuigingen van collega-coureurs en vrienden. "Bedankt voor de berichten. Ik kom zeker op het circuit langs als ik daar sterk genoeg voor ben. Ik ben een vechter en hoop snel hier bovenop te komen'', reageert de Beverwijker strijdlustig.Inmiddels heeft Maarten zelf de beelden gezien van zijn klapper. Afgelopen zondag, tijdens de tweede Swift Cup-race van het DPP Festival op Circuit Park Zandvoort, knalde hij vol op de in het Scheivlak gespinde Wesley Caransa. "Het was me een klap zeg, de beelden die ik gezien heb zijn hard'', aldus Maarten.

Van 't Schip is blij met de snelheid en kunde waarmee de Medische Dienst van Circuit Park Zandvoort hem heeft behandeld na de crash. "Ik kom ze natuurlijk nog persoonlijk bedanken'', liet hij CPZ-baas Erik Weijers reeds weten.

480_podium_0450

Voor Maarten van 't Schip begon het seizoen 2011 nog prima. Tijdens de Paasraces wist hij zijn doelstelling van dit jaar (minimaal één keer op het podium staan) met plek 3 (zie foto) direct te realiseren.

Tijdens het DPP Festival zat echter alles tegen voor hem. Nadat Maarten zaterdag bij het uitrijden van de pitstraat in de Tarzanbocht met zijn Suzuki een koprol had gemaakt eindigde een dag later Van 't Schips raceloopbaan met de grote crash in het Scheivlak. Daarbij brak hij twee rugwervels, waarvan er één verbrijzeld werd. Tijdens een operatie gisteren hebben de doktoren 8 schroeven en een plaat in Van 't Schips rug geplaatst. De ingreep is prima verlopen. Van 't Schip is nu vastbesloten zo snel mogelijk te herstellen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet