V8 Supercars

V8 Supercars: Penske coureurs naar Gold Coast 600 in Surfer’s Paradise

De organisatie van Armor All Gold Coast 600 in Surfer’s Paradise kondigde vandaag de deelname van Penske-coureurs Ryan Briscoe en Will Power tijdens het weekend van 21-23 oktober aan.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s BAM Media

toll_hrt_q
Vormt Ryan Briscoe op Queensland een combinatie met Garth Tander of James Courtney?

Penske-coureurs naar Gold Coast 600
Zowel Will Power als Ryan Briscoe zullen in de Armor Gold Coast 600 uitkomen. Will Power zal tijdens deze wedstrijd een combinatie vormen met FPR-coureur Mark Winterbottom en zal een Ford Falcon besturen. Zijn collega Ryan Briscoe zal voor het Toll Holden Racing Team uitkomen. Met wie hij een combinatie gaat vormen is nog niet bekend. Dit kan zowel met Garth Tander als James Courtney zijn. Briscoe won de enige Indycar-wedstrijd die tot nu toe op Surfer’s Paradise verreden werd.

Na het A1GP bedrog wist de V8 Supercar-organisatie het evenement in 2009 op het allerlaatste moment te redden. Ook de lokale overheden waren er enorm op gebrand om dit evenement voor Surfer’s Paradise in de Staat Queensland te behouden. Men stelde de eis dat de wedstrijd open moest zijn voor internationaal bekende deelnemers. Een formule die vorig jaar een succesvol debuut beleefde. In 2010 verschenen er 18 internationale autosporttoppers aan de start. Voor dit jaar verwacht men zelfs 28 bekende namen die bij een V8 Supercarteam zullen worden ondergebracht.

De afgelopen week werden de namen van Alex Tagliani(Indycar), Andy Priaulx(ALMS), Marc Lieb(ALMS en VLN), Dirk Müller(ALMS), Joey Hand(ALMS) en Boris Said(NASCAR) bevestigd.De komende weken zullen nog 20 internationale bekende toppers bekend gemaakt worden.


prewintonmw_hires
Will Power komt samen met Mark Winterbottom voor het team van Ford Performance
Racing uit. Dit jaar iets minder sterk dan SBR
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet