Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Chrono NK 2-takt

Chrono: NK Rotax Max in het teken van Racing Against Cancer

chrono_1

Onder zonnige omstandigheden werd op Circuit Park Berghem de vijfde ronde van de Dutch Rotax Max Challenge afgelegd. Een bijzondere dag, dat voornamelijk in het tekenstond van “Racing Against Cancer” geïnitieerd in de kartsport door Dobla Racing onder leiding van Arthur Dontje. Tussen het racegeweld dat plaats vond voor het Nederlands Kampioenschap zette zieke kinderen hun gedachten en problemen even opzij om te genieten van het mooist dat autosport heet. Na een uitstapje in Duitsland is het Nederlands Kampioenschap Rotax Max weer terug op Nederlandse bodem. Circuit Park Berghem vormde het toneel voor de vijfde ronde van het kampioenschap dat alweer het einde nadert.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto's: Michael Melis


In de Micro Max klasse opende Dikke van der Wal het weekend sterk met een overwinning waar hard voor werd gevochten. Na een diskwalificatie in race 2 ging de dagwinst echter naar Kas Haverkort; Redeker debutant Storm Boer eindigde met een derde positie op het podium. In een vol Mini Max veld was het Michael Kuiper de snelste man, maar zag zijn dagzege verloren gaan door onder gewicht de tweede wedstrijd te eindigen. Code rood zorgde voor een herstart, Max Timmermans schreef deze manche op zijn naam.

chrono_3

De Junioren waren aan elkaar gewaagd. Janneau Esmijer wist na pole echter de dagzege naar zich toe te trekken voor Guust Specken en Lars Lamborelle. Berry Torenvliet was de sterkste man in de Senioren klasse. Met pole en twee overwinningen was hij oppermachtig. In de Olympische klasse ging het vooral tussen Willem Jan de Loos en Glenn Parijs, welke ook in deze volgorde de dag afsloten. Roy Bakker schreef de DD2 overwinning op zijn naam, Remon Hannink in won tweemaal in de Master klasse.

chrono_2

Racing Against Cancer
Tussen alle officiële race aangelegenheden door werden en 14 tal zieke kinderen een dag lang in het zonnetje gezet door RAC en de Chrono organisatie. Het was een groot contrast; tientallen rijders waarvoor karten dagelijkse kost is en niet anders gewend zijn en kinderen die met gezinnen voor grote problemen en zorgen staan. Zij kregen zondag een kijkje in de wereld van de kartsport en konden tijdens de middagpauze zélf het circuit op. Dankzij een groot aantal sponsoren konden de kinderen genieten van rondjes over het circuit in een Ferrari, Mercedes, BWM’s en andere race autos. Hulde voor de RAC en Chrono die deze dag zo hebben weten aan te passen en deze kinderen een onvergetelijke dag hebben bezorgd. Op 11 augustus aanstaande wordt op TT Circuit Assen een groots RAC evenement georganiseerd.

Uitslagen

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet