WTCC

WTCC: BMW-coureur Tom Coronel sterk vijfde na WTCC-races in Porto


480_tom-coronelporto_1

“De vrije trainingen verliepen goed. Weinig problemen en ik kon het tempo goed bijhouden met een vierde tijd, als ´best of the rest´ achter de Chevy´s. De tweede kwalificatie bracht mij een zesde startplaats. Dat was nog even spannend, want in mijn allerlaatste rondje probeerde ik er echt alles uit te halen, raakte de kerbstone en ging achterstevoren over de finishlijn. Gelukkig had de auto geen schade.”

De eerste race begon met een rollende start, waarbij de auto’s deur aan deur naar de startstreep reden. Tom Coronel: “Je moet dan naar alle kanten tegelijk kijken, want voor je het weet heb je al een tik te pakken voor de startvlag is gevallen. Ik kwam goed weg, maar kon verder weinig uitrichten. De Sunred’s zijn 65 kilogram lichter dan onze BMW’s dus dat red je gewoon niet. In de vijfde ronde heb ik nog een keer geprobeerd Gabriele Tarquini (in een Sunred-red.) te verschalken, maar kwam daardoor bijna in de problemen. Achter mij reed niemand dus ik ben voor mijn plaats en de punten gegaan. Het was echt een saaie race waarin ik absoluut geen schade wilde riskeren.”

“De start van race twee was een stuk spannender, omdat Dahlgren met de Volvo bleef staan. Zelf had ik een superstart en kon tussen hem en de muur doorrijden. Norbert Michelisz in een van de andere BMW’s deed hetzelfde aan de andere kant van de Volvo en schoof net voor mij de eerste bocht in. Twee plaatsen winst waren in de tas en nadat Stefano D ‘Aste nog een keer naar de pits moest voor een ‘drive- through penalty’ won ik in totaal drie plaatsen en reed op een vijfde plek. Tegen het eind van de race kwam de Chevrolet van de achter mij rijdende Alain Menu sterk opzetten. Hij probeerde het enkele keren om er langs te komen, maar die aanvallen kon ik afslaan. In de laatste ronde vergrootte ik de achterstand op de BMW voor mij, om zo wat meer ruimte te hebben om te verdedigen. Al met al een weekend met weinig echt racen, maar wel een weekend zonder schade en goed voor de nodige WK-punten. Daar doen we het allemaal voor. Volgende race is op Donnington. Het is al weer enige tijd geleden dat ik daar reed, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het ook daar weer goed zal komen!” besluit Tom Coronel.Uitslag Race 1:
1.Alain Menu 11 ronden 23.22.763; 2. Yvan Muller op 1.262; 3. Robert Huff op 1.519 (allen Chevrolet Cruze); 4. Tiago Monteiro op 5.710; 5. Gabriele Tarquini op 10.457 (beiden Sunred SR Leon) en 6. Tom Coronel (ROAL Motorsport BMW 320 TC) op 12.237.

Uitslag Race 2:
1.Rob Huff 11 ronden 23.24.533 2. Yvan Muller (beiden Chevrolet Cruze) op 1.797; 3. Tiago Monteiro (Sunred SR Leon) op 8.728; 4. Norbert Michelisz (BMW 320 TC) op 9.752 5. Tom Coronel (BMW 320 TC) op 10.059; 5. Alain Menu (Chevrolet Cruze) 11.114.

Stand in het kampioenschap na 12 races:
1.Rob Huff 227 punten; 2. Yvan Muller 195; 3. Alain Menu 167; 4. Tiago Monteiro 101; 5. Tom Coronel 100
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet