Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Vergne wint ook tweede race op Hungaroring

Jean-Eric Vergne heeft ook de tweede wedstrijd van de Formule Renault 3.5 op de Hungaroring gewonnen. De Franse Red Bull rijder neemt hiermee de leiding in het tussenklassement over van Robert Wickens.

03111806_267_grid

Alhoewel Sergio Canamasas verrassend vanaf de pole mocht starten was het Vergne die komende vanaf de tweede positie een betere start had en de leiding greep. In het middenveld was het al snel raak toen Pentus en Negrao elkaar raakten. Na een korte safety car situatie behield Vergne zijn leidende positie, voor Canamasas.

Rossi en Wickens opteerden voor een vroege stop, hetgeen Wickens voorbij de Amerikaan bracht. Zij waren niet de enigen die al snel binnenkwamen: bijna iedereen behalve de kopgroep kozen voor een vroege stop. Nadat de laatste rijders rond de 10e ronde binnengekomen waren, bleek dat Vergne de leiding nog ferm in handen had. Canamasas lag nog tweede, voor Wickens, Costa en Carroll.

De tweede fase van de wedstrijd verliep meer dan soepel voor Vergne. Samen met Canamasas kon hij een gat slaan naar de achtervolgende rijders en reden onbedreigd naar de finish. Een 10 seconde penalty voor zowel Canamasas als Wickens (onveilige manoeuvre in pitlane) zorgde er echter voor dat Albert Costa en Adam Carroll het podium mochten beklimmen, naast winnaar Jean-Eric Vergne.Daniël de Jong kon zich in de race opwerken naar de achttiende positie overall. Hij werd hiermee vierde in het rookie-klassement en greep daardoor net naast het podium in die klasse.

De volgende race van de Formule Renault 3.5 wordt verreden op Silverstone op 20 en 21 augustus.

Uitslag race 2 – Formule Renault 3.5
Hungaroring – Zondag 3 juli 2011
1. Jean-Eric Vergne, 28 ronden in 46:37.271
2. Albert Costa op 11.738
3. Adam Carroll, op 14.105
4. Sergio Canamasas, op 14.115
5. Alexander Rossi, op 14.942
18. Daniël de Jong, op 49.231

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet