Formido Swift Cup

Swift Cup: Peter Schreurs winnaar vanwege crash ingekorte race

480_start_3384

Peter Schreurs heeft zondagmiddag ook de tweede Formido Swift Cup-heat van het Dutch Power Pack Festival in Zandvoort gewonnen. Na zijn superspannende winst in heat 1, werd de BS Racing-coureur nu rustig rijdend achter de safetycar afgevlagd, nadat de race wegens een klapper in het Scheivlak vroegtijdig was afgevlagd. De onfortuinlijke Maarten van 't Schip brak bij die crash twee rugwervels. Hij zal een operatie moeten ondergaan.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Chris Schotanus, Co van der Gragt en Klaas Norg

480_schreurs_voorop_1879

Herkansing
Mike Hesse krijgt in de late namiddag een herkansing voor zijn verprutste poleposition van eerder vandaag. De Duitser, die zaterdag domineerde tijdens de kwalificatie, mag nu opnieuw vanaf de beste gridpositie aanvangen. Waar hij tijdens de eerste start drie rijders voorbij zag komen, gaat Hesse nu nog meer de mist in. Hij blijft veel te lang staan. Wat een drama voor de jeugdige Duitser. Peter Schreurs en Bart van Os profiteren. Zij pakken de eerste twee posities. Sven Snoeks is de numemr drie, waarna Marcel van de Maat en Kim van den Berg aansluiten.

480_strijd_1881

Rademaker razendsnel
Terwijl Maurits Caransa snel schade heeft en erg langzaam de Hunserug opgaat, valt Hesse zelfs terug naar P9. Jeffrey Rademaker is wederom snel begonnen. Was hij vanmorgen al de rapste starter, nu zet hij in omloop 1 wederom de vlotste chrono (2:11,993) neer.

480_kiekens_8160

De Douma Autosport-rijder rukt daardoor op naar stek 6. Een andere snelle rookie, Jos Kiekens, zit Rademaker echter op de hielen op rang 7. Wesley Caransa, Mike Hesse en Jörg Obluda completeren de toptien.

480_hesse_1882

Revanche Hesse
Mike Hesse heeft de schroom van zijn superslechte start van zich afgeschud. Hij is in het tweede rondje de snelste coureur. Mede dankzij deze 2:08,931 is hij Wesley Caransa en ook Jos Kiekens voorbij. Hij ligt nu terug op plek 7. Rademaker voert op zijn beurt de druk op bij Kim van den Berg en passeert haar voor plek 4. Even later gaat ook een ontketende Hesse aan Van den Berg voorbij.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet