Formula Ford

Formule Ford: McBride wint race, Van Splunteren nieuwe klassementsleider

480_start3_7863

Joey van Splunteren is er niet in geslaagd om één van zijn drie polepositions om te zetten in een zege. Nick McBride won ook de derde Formule Ford-race, maar als gastrijder scoort hij geen punten voor het Nederlands kampioenschap. Van Splunteren was wel de snelste man op de baan en had de race kunnen winnen. McBride kwam namelijk meer dan eens van zijn lijn en hij had daar wellicht voor bestraft moeten worden, maar de Australiër kwam er mee weg. Van Splunteren nam terecht geen risico en koos ervoor de tweede plaats te accepteren. “Ik had graag gewonnen, maar de punten zijn belangrijker”, lachte hij na de race.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Chris Schotanus, Klaas Norg en Co van der Gragt

In de opwarmronde blijft de oranje Van Diemen van Pieter Jan Cracco staan. Hij wordt snel de pitstraat ingeduwd en daar kan de auto snel weer aan de praat gebracht worden. De jonge Belg rijdt naar het einde van de pitstraat om vanaf daar zijn race te starten als het veld gepasseerd is.

480_mcbride_2942

Wereldstart
Hoewel Joey van Splunteren een goede start heeft weet Nick McBride hem toch in de Tarzanbocht te passeren. Michel Florie heeft vanaf P7 echter een wereldstart, hij komt als derde de Tarzanbocht uit en kan zelfs aansluiten bij Van Splunteren.
Antti Buri volgt op een vierde positie, gevolgd door Jeroen Slaghekke en Steijn Schothorst.

Adem inhouden
Bij de eerste doorkomst zijn er verschillende groepjes die al slipstreamend over het rechte end komen. Florie zit vlak achter Van Splunteren en in de Slotemakerbocht zet hij zijn zwart-rode Mygale naast die van zijn teamgenoot. Iedereen houdt de adem in, maar het lukt de Amsterdammer wel. Waar hij ’s ochtends geen snelheid in zijn auto leek te kunnen krijgen is nu het tegenovergestelde het geval, hij is de snelste man op de baan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet