WTCC

WTCC: Chevrolet, wie anders?

110703_wtcc_porto_race1_menu_ron
Mooi succes voor Alain Menu en zijn Nederlandse race-engineer Ron Hartvelt, Chevy-sportdirecteur Eric Nève kijkt op de achtergrond toe

Ook de elfde race van het WTCC-seizoen op het Boavista-stratencircuit in Porto eindigde met een volledig podium voor Chevrolet. In een wedstrijd met voor WTCC-begrippen ongebruikelijk weinig actie – inhalen is op het smalle circuit nagenoeg onmogelijk – zegevierde pole-sitter Alain Menu voor zijn beide Chevrolet-teamgenoten Yvan Muller en Rob Huff. Achter het trio eindigde lokale held Tiago Monteiro voor zijn Sunred-SEAT-teamgenoot als vierde. Tom Coronel bezette de zesde plaats als best geklasseerde BMW-rijder.

Tekst: René de Boer

Vooraan het veld was er de inmiddels gebruikelijke Chevrolet-galavoorstelling. Menu pakte bij de rollende start zonder problemen de leiding en reed vervolgens onbedreigd een zuivere start-finishzege naar huis. Voor Menu was het de derde overwinning van het seizoen. Achter de Zwitser zette Huff Yvan Muller flink onder druk in de strijd om de tweede plaats, maar ondanks dat de Brit op een aantal plaatsen sneller leek, kwam hij de Elzasser niet voorbij. Zo werd Muller voor de vijfde keer dit jaar tweede, terwijl Huff genoegen moest nemen met de derde positie.

Tiago Monteiro opende in de eerste ronde de aanval op zijn Italiaanse teamgenoot Gabriele Tarquini en haalde zonder veel plichtplegingen de Italiaan in. Daarmee was Monteiro vierde en beste niet Chevy-rijder. Die klassering hield hij vast tot het einde van de race. Tarquini werd vijfde, gevolgd door Coronel. “Het was een beetje een saaie race”, meldde Coronel. “In de vierde ronde kon ik nog wel een beetje bakkeleien met Tarquini, maar zijn tempo lag iets te hoog en ik wilde geen schade riskeren. Bovendien had ik nergens een echte kans om hem in te halen. Uiteindelijk was het voor mij dus een kwestie van rustig de race uitrijden en punten pakken. Ik denk wel dat de tweede race wat meer actie gaat opleveren, dan wordt het allemaal wat agressiever, let maar op.”

Achter Coronel en Volvo-coureur Robert Dahlgren was Norbert Michelisz op de achtste plaats de best geklasseerde privérijder. Michel Nykjaer en Stefano D’Aste completeerden de top tien.