Formido Swift Cup

Swift Cup: BS Racing pakt één-tweetje in eerste Suzuki-heat op Zandvoort


480_rademaker_8089

Drang naar voren
Sven Snoeks, die met Pinksteren van P13 naar stek 3 reed, wil nu vanaf P5 richting podium. Hij gaat nog in de eerste ronde aan Hesse voorbij en ligt 4de. Jeffrey Rademaker zet in omloop 1 de rapste raceronde neer en bevestigt daarmee zijn positiewinst. Net als Pinksteren bekampen ook Van Os en Schreurs elkaar om de kop. Beide piloten wonnen drie weken geleden een manche en gaven elkaar destijds geen duimbreedte toe. Zo zegevierde Schreurs op de meet immers met het allerkleinste Swift-verschil ooit: 0,014 seconde.

480_vd_maat_8031

Aanval op de kop
Na de tweede doorkomst zetten de BS Racing-maatjes Schreurs en Van der Maat een dubbele aanval in op Van Os. Schreurs gaat schitterend buitenom in de Tarzan en weet Van Os uiteindelijk in de Hugenholtz te passeren. Van der Maat gaat Van Os ook aanvallen en ze passeren elkaar een aantal maal. Het is wederom een schitterende Suzuki-strijd. Op het achterste deel van het circuit gaan de koplopers vier wagens breed over het asfalt. Schreurs, de nieuwe leider, profiteert van dat gesteggel achter hem en loopt uit.

480_swift_achter_1394

Wisselende posities
Bij het knokkende groepje achter Schreurs is het continu stuivertje wisselen. Van der Maat gaat naar P2, de supersnel aangevangen Rademaker naar stek 3, waarna Snoeks even later weer P3 terugpakt. Van Os lijkt zijn ritme kwijt en valt achter Kim van den Berg (5de) en Jos Kiekens (6de) na 4 rondjes terug naar P7. Hesse is 8ste, Wesley Caransa 9de en Jörg Obluda is opgerukt naar stek 10.

480_swift1_achter_8327

Samenwerken
Terwijl de auto van Tim Hummel ‘under investigation’ is voor een tik op Mark van Keulen, heeft Sven Snoeks in omloop 6 een momentje in de Masters-bocht. Hij gaat door het stof, maar weet gelukkig zonder kleerscheuren de jacht op de teamgenoten Schreurs en Van de Maat te continueren. De eerste twee werken op het rechte end (waar de wind vol op de kop zit) uitstekend samen. Van de Maat duwt zijn renstalgenoot op, zoals je dat ook in de NASCAR ziet. Samen zijn ze halfweg koers een seconde los van nummer 3 Snoeks.

480_drietal_8013
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet