Formido Swift Cup

Swift Cup: BS Racing pakt één-tweetje in eerste Suzuki-heat op Zandvoort

480_blijdschap_2696

Peter Schreurs heeft vanmiddag tijdens het DPP Festival de eerste manche van de Formido Swift Cup gewonnen. Na 12 ronden racen kwam hij op Circuit Park Zandvoort als eerste over de meet. Marcel van de Maat maakte het succes voor BS Racing compleet, door de renstal het eerste één-tweetje uit hun racegeschiedenis te schenken. Sven Snoeks mocht als de nummer 3 ook naar het podium.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Bart Buijs, Chris Schotanus, Justin van Densen/essayprodukties.nl. en Co van der GragtMike Hesse: Geschwindigkeit und Präzision. Met deze slogan probeert de jeugdige Duitse Swift Cup-rijder sponsors te werven. De tiener maakte zijn woorden gisteren waar door verrassend de kwalificatie te ‘winnen’. "Maar starten is mijn zwakke punt, dus ik hoop dat dat zondag goed gaat’’, meldde hij direct na de kwalli. "Mijn doel is in elk geval het podium te halen.’’

480_start_2725

480_start_6939

Start
Bij de start is Hesse is inderdaad niet goed weg. Bart van Os, Peter Schreurs en Marcel van de Maat schieten direct de Duitser voorbij. Op P5 ligt de ook van die plek begonnen Sven Snoeks. Jeffrey Rademaker heeft wel al positiewinst (van 8 naar 6) te pakken, waarna Kim van den Berg, Jos Kiekens, Wesley Caransa en Mark van Keulen de toptien vervolmaken.

480_start_8300
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet