Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen wint spannende eerste Clio race

480_sebas_braams_6808

Mede door een uitgekiende pitstopstrategie heeft Sebastiaan Bleekemolen de winst gegrepen in een uiterst spannende Renault Clio Cup race. Bijna de gehele wedstrijd was er een kopgroep van tien auto’s waaruit achter Bleekemolen Niels Langeveld als sterkste naar voren kwam en de tweede plaats pakte, voor Max Braams. Deze laatste was daarmee de winnaar in de Olympia Klasse, gevolgd door Ruud Steenmetz en Alexander Keyzers. Bij de Denen ging de winst naar Michael Christensen voor Jakob Kistensen en Jan Seerup.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Klaas Norg en Co van der Gragt

Verwarring bij de startopstelling van de eerste race van de Dutch Renault Clio. De als zesde gekwalificeerde en door de omgekeerde topacht dus bij race één op de derde startplaats staande Addie van de Ven is vanochtend onwel geworden en ontbreekt. Daarmee schuiven de rijders achter plek drie allemaal op. Robert van den Berg start de race over 40 minuten vanaf poleposition, met op plaats twee Max Braams gevolgd door Sandra van der Sloot, Niels Langeveld, de snelle Deen Michael Christensen, de aanvoerder in de tussenstand van het kampioenschap Sheila Verschuur en de snelste man uit de kwalificatie Sebastiaan Bleekemolen.

480_start1_117

480_start2_130

Met een groot veld van 32 Clio’s gaat het richting de Tarzanbocht. Van den Berg is uitstekend weg gevolgd door Braams, Van der Sloot en Verschuur. De eerste bochten komt iedereen nog goed door maar in het Scheivlak raken Niels Kool en Alex van Eijk elkaar en gaan de grindbak in. Na de eerste doorkomst remt Braams voor de Tarzanbocht Van den Berg uit en blijkbaar heeft de Harders Plaza rijder een probleem want er komt rook bij zijn achterwiel vandaan en hij valt snel terug om uiteindelijk zelfs de pits in te draaien. Daarmee heeft Braams de leiding met op zijn bumper Van der Sloot en dan een gat naar de groep Verschuur, een opgerukte Bleekemolen, Langeveld, Marcel Dekker, de eerste Deen Michael Christensen en Melvin de Groot. Een uitvaller is Dennis de Borst die in de S-Bocht stilvalt.

480_borst_pech_2345
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet