Formula Ford

Formule Ford: Revanche voor Nick McBride met fraaie zege


Zoeken naar foutje
Aan de kop van het veld blijft de spanning groot. Buri houdt McBride continu onder druk, zoekend naar een foutje om de Australiër te passeren. Na het incident in race 1, waarvoor Buri bestraft werd met 10 seconden, weet de Fin dat hij in de gaten gehouden wordt. McBride heeft zo een vreemde race: “Ik heb meer in mijn spiegel gekeken dan op de baan, zo dicht zat Antti op me.”

480_kopgroep_6286

Onoverbrugbaar gaatje
Van Splunteren zet in de zesde ronde de aanval in op zijn teamgenoot Bas Schouten. Succesvol, want op het rechte stuk passeert hij hem aan de binnenzijde langs de muur. Hij lijkt in de aanval te willen gaan op Buri, maar maakt een foutje in de S-bocht waardoor een onoverbrugbaar gaatje ontstaat. “Ik had enorme last van overstuur, waardoor het moeilijk was om de bochten goed in te sturen”, verklaard Van Splunteren.

480_duo_2145

Kleine foutjes
Aan de kop van het veld lukt het Buri niet om de leiding te pakken. “Ik probeerde Nick onder druk te zetten om hem zo tot een foutje te verleiden. Hij maakte ook wel wat kleine foutjes, maar geen enkele groot genoeg om hem voorbij te gaan”, zei Buri.

In het vizier
Jeroen Slaghekke rijdt snelle rondetijden en kan het gat naar de top vier bijna dichtrijden. Tegen de tijd dat hij Bas Schouten in het vizier heeft is de race echter al ten einde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet