Formula Ford

Formule Ford: Revanche voor Nick McBride met fraaie zege


480_fford_achter_7949

Onder druk
Van Splunteren staat continu onder druk van Buri en McBride. Op het rechte stuk rijden de auto’s vrijwel naast elkaar, maar de Nederlander houdt stand. McBride weet echter wel aan Buri voorbij te gaan.

Toch een foutje
In de derde ronde maakt Van Splunteren in de Wilgenhaege dan toch een foutje. Hij gaat iets te wijd, waarmee hij McBride voldoende ruimte geeft. De Jamun-coureur maakt daar dankbaar gebruik van. Meteen heeft Van Splunteren ook Buri in zijn nek.

480_kopgroep_6263

Eieren
Wanneer Buri naast de Nederlander de bocht zonder naam in gaat kiest Van Splunteren eieren voor zijn geld. “Ik moest mijn gas loslaten, anders was het onherroepelijk fout gegaan. Dan had ik helemaal niets gehad. Maar ja, Bas (Schouten, red.) kon daar ook meteen van profiteren en zo reed ik opeens vierde.”

480_schothorst_crash1_012
Foto: Raymond Zonneveld

480_schothorst_crash2_015
Foto: Raymond Zonneveld

480_schothorst_crash3_0462
Foto: Youri Verswijveren

480_schothorst_schade_9065

Nederlanders in de problemen
Ook de Nederlandse titelkandidaten ondervinden wat problemen. Jelle Beelen moet na twee ronden de pits al opzoeken en moet opgeven. Steijn Schothorst raakt in de Tarzanbocht het wiel van Michel Florie. Schothorst spint en komt even in het grind. Hij kan zijn weg wel vervolgen, maar moet de pits in om zijn auto te laten checken. Gelukkig kan hij zijn race nog wel vervolgen. Ook Michel Florie komt niet ongeschonden uit de strijd, hij heeft na de touché last van het wiel dat geraakt is en kan niet op volle snelheid verder. Hij valt terug van een vijfde naar een achtste positie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet