Formula Ford

Formule Ford: Revanche voor Nick McBride met fraaie zege

480_podium_H9102

Nadat Nick McBride in de eerste race als gevolg van een incident met de Fin Antti Buri zijn leidende positie verloor, heeft de Australiër in de tweede race met een zege revanche genomen. Joey van Splunteren had vanaf poleposition een prima start en kon enkele ronden op kop blijven, tot hij in de derde ronde een klein foutje maakte. Hij ging iets te wijd in de Wilgenhaegebocht, waarop McBride meteen profiteerde en de leiding overnam. Ook Buri wist Van Splunteren te passeren. Vanaf dat moment moest de Australiër meer in zijn achteruitkijkspiegel kijken dan vooruit, want Buri zat hem continu in de versnellingsbak. “McBride maakte wel een paar kleine foutjes, maar niet genoeg om hem te passeren”, verklaarde de Finse Geva-coureur.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Co van der Gragt, Klaas Norg, Chris Schotanus, Bart Buijs en Trevor Noble

De vier gastrijders, Jeroen Slaghekke, Nick McBride, Spike Goddard en Philippe Layac, hebben een iets andere koppeling in hun Mygale dan de Dutch Formule Ford-rijders. Hoewel dat volgens ingewijden niet al teveel voordeel oplevert, nemen zij niet deel aan het Dutch Formule Ford Championship. Anders is dat voor Antti Buri, die in de Mygale van Arthur van Uitert rijdt en wel meerijdt in het Nederlandse veld.

480_splunteren_2071

Joey op kop
Bij de start is Joey van Splunteren dit keer wel goed weg. Hij duikt als eerste de Tarzanbocht in. Nick McBride zit hem echter op de hielen en probeert de kop over te nemen, maar geeft daarmee Antti Buri de ruimte om hem te passeren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet