Toerwagen Diesel Cup

TDC: Hevige gevechten om bekers in Toerwagen Diesel Cup

480_tdc_start_702a

Voor zijn overwinning in de Toerwagen Diesel Cup ondervond Jeroen Dik weinig weerstand. Tijdens het Dutch Power Pack Festival op Circuit Park Zandvoort kwam de Volkswagen Golf 5-coureur na honderd minuten racen met een voorsprong van ruim vijf seconden als eerste over de finish. De eenzame race van Dik stond in schril contrast met de strijd om de overige podiumplaatsen. Na een rondenlang gevecht kwam het tweetal Marcel Nooren en Maik Barten (BMW 123d Coupé) als tweede over de streep, vlak voor gelegenheidsduo Luc Braams en Donald Molenaar (BMW 123d).

Tekst: PR
Foto's: PR en Co van der Gragt en Klaas Norg

Jeroen Dik vertrok vanaf plaats drie en schoot binnen de eerste ronde door naar de koppositie ten koste van Braams die van pole position startte. Michael Bleekemolen pakte de tweede positie en bleef met de BMW 320d het dichtst bij de koploper voordat hij het stuur overgaf aan Henry van Os. Achter het tweetal reed Rob Severs, die met zijn BMW 123d ijzersterk naar de derde plek was opgeklommen. Na de verplichte pitstop ging de solorijder door waar hij gebleven was en stootte uiteindelijk door naar de tweede stek op slechts enkele seconden van de leider Dik.

480_start_1_1709

Van Os verdedigde zijn podiumplaats, maar een ongeplande pitstop maakte een topklassering onmogelijk. Marcel Nooren en Maik Barten maakten daarentegen steeds meer kans op champagne. Ondanks reparatiewerkzaamheden aan het begin van de wedstrijd, reed Nooren in rap tempo naar voren. “Ik dacht dat mijn race over was. Nadat ik een tik van achteren had gekregen moest ik naar de pits om m’n achterbumper eraf te laten halen. Toch heb ik nog veel kunnen goedmaken”, concludeert Nooren. Zijn teamgenoot Barten reed na de rijderswissel onverminderd hard door. Toch moest het KNAF-erkende talent in zijn spiegels blijven kijken, omdat de ervaren coureur Donald Molenaar dichterbij kwam. De twee BMW-rijders waren lange tijd het snelst onderweg en verkleinden het verschil richting Severs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet