WTCC

WTCC: Chevrolet-gala in Porto, Coronel zesde

110702_wtcc_porto_quali_menu_action
Alain Menu pakte voor de tweede keer dit seizoen de pole-position

Voor de tweede maal dit seizoen vertrekt Alain Menu vanaf pole-position voor een WTCC-race. In de tweede en beslissende kwalificatie op het 4,8 kilometer lange Boavista-stratencircuit in Porto pakte de Zwitser de pole met een voorsprong van 0,338 seconden op Yvan Muller en 0,602 seconden op Rob Huff. Daarmee staan er morgen in de eerste race opnieuw drie Chevrolets op de eerste drie startplaatsen. Daarachter staat Gabriele Tarquini als beste niet-Chevrolet-rijder op de vierde plaats, voor zijn merkgenoot Tiago Monteiro. Tom Coronel kwalificeerde zich als zesde.

Tekst: René de Boer
Foto's: FIA WTCC/Photo4


In de eerste kwalificatieheat reed Gabriele Tarquini de snelste tijd, voor Alain Menu en Tom Coronel. “Eigenlijk reed ik iets te snel, maar dat is een beetje het spel. Afgezien van Tarquini reed de rest van de top tien binnen 0,3 seconden, dus dan is het risico dat ik niet in de top 10 gezeten had, ook aanwezig”, verklaarde Coronel. Dat overkwam Menu ook bijna, maar die stelde met een snelle ronde in de slotseconden nog zijn deelname aan Q2 veilig. De tiende tijd werd gereden door Stefano D’Aste, teruggekeerd in de Wiechers-BMW. Daarmee mag de Italiaan morgen de tweede race vanaf pole starten, gevolgd door de Chevrolets van Yvan Muller en Rob Huff, de SEAT van Tiago Monteiro, de Volvo van Robert Dahlgren en de BMW’s van Engstler, Michelisz en Coronel.

110702_wtcc_porto_quali_coronel
Tom Coronel was met de zesde plaats beste BMW-rijder

In de tweede en beslissende kwalificatieheat reden de Chevrolets op de bekende wijze alles uit de kast en eindigden op de eerste drie plaatsen. “Daar was gewoon geen rijden tegen. Ik ben beste BMW, daar ben ik al tevreden mee, want dat is het maximaal haalbare”, zei Coronel.Uitslag:

1. Alain Menu (Zwi), Chevrolet Cruze, 2:04,946
2. Yvan Muller (Fra), Chevrolet Cruze, 2:05,280
3. Robert Huff (GBr), Chevrolet Cruze, 2:05,284
4. Gabriele Tarquini (Ita), Sunred SR Leon, 2:05,548
5. Tiago Monteiro (Por), Sunred SR Leon, 2:05,656
6. Tom Coronel (Ned), BMW 320si, 2:06,143
7. Robert Dahlgren (Zwe), Volvo C30 Drive, 2:06,678
8. Norbert Michelisz (Hon), BMW 320si, 2:06,682

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet