Formula Ford

Formule Ford: Wedstrijdleiding is anti Buri, Jeroen Slaghekke wint alsnog

480_slaghekke_wint_0829

Na een fraai gevecht leek Annti Buri de eerste Dutch Formula Ford wedstrijd van het weekend op zijn naam te hebben geschreven. De Fin passeerde in één van de laatste ronden de lang leidende Nick McBride waarbij het tweetal elkaar raakte en de Australiër terugviel naar plaats vijf. De tweede plaats ging naar Jeroen Slaghekke die het bijna de hele race aan de stok had met Joey van Splunteren. De van poleposition vertrokken Provily-rijder mocht op de derde podiumpositie plaatsnemen. Ruim na afloop van de wedstrijd kreeg Buri echter tien seconden straf voor zijn actie tegen McBride waardoor de winst alsnog aan Slaghekke verviel.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Bart Buijs, Erik van der Schaaff, Klaas Norg en Co van der Gragt

480_start1_1534

Met Joey van Splunteren op pole, Jamun-rijders Nick McBride en Jeroen Slaghekke op de plaatsen twee en drie en daarachter het minstens zo snelle drietal Antti Buri, Steijn Schothorst en Bas Schouten kan er in de eerste Formule Ford race van het weekend van alles gebeuren. Op de plaatsen zeven en acht liggen Nils Vestergaard en Michel Florie iets verder naar achteren dan gebruikelijk maar hun ervaring kan ze nu goed van pas komen.
McBride komt het beste weg en heeft richting de Tarzanbocht de leiding al overgenomen van Van Splunteren die ook meteen aangevallen wordt door Buri. De Fin die de door zijn pilotenopleiding verhinderde Jack Swinkels bij Geva Racing vervangt, pakt een paar bochten later ook Van Splunteren die vervolgens ook nog Slaghekke langs ziet komen. Op de plaatsen daarachter heeft Schouten de beste zaken gedaan en komt na de eerste ronde als vijfde door gevolgd door Vestergaard, Schothorst en Florie.

480_startgroep_5880

Door de positiewisselingen achter zijn rug heeft McBride een paar meter afstand kunnen nemen van Buri. Daarachter het fel slipstreamende groepje Slaghekke, Van Splunteren en Schouten gevolgd door Florie, Vestergaard en Schothorst. Intussen neemt Buri stappen, rijdt het gat naar de leidende McBride dicht en gaat het gevecht om de leiding aan. Maar ook Slaghekke, Van Splunteren en Schouten maken elkaar het leven zuur.

Buri dringt fel aan bij de leidende McBride terwijl bij de vijfde doorkomst Van Splunteren Slaghekke aanvalt en Florie in het gevecht om plaats vijf met een fraaie actie Schouten verschalkt. De jonge Provily-rijder slaat een paar bochten later echter alweer terug. Daarmee zijn overal in het veld fraaie gevechten gaande waarvan de uitkomst niet te voorspellen is. Bij de zevende doorkomst komen McBride en Buri naast elkaar over het rechte stuk, gevolgd door het tweetal Slaghekke/Van Splunteren, op vijf seconden gevolgd door Florie. Schothorst heeft ten koste van Schouten de zesde plaats in bezit gekregen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet