Toyota Yaris Cup

Derde dubbel in Yariscup voor Christiaan Frankenhout

Tijdens het Le Mans Series weekend op de Nürburgring werd er niet alleen een 1000 km wedstrijd verreden, maar ook twee wedstrijden in de Duitse Toyota Yariscup. Voor aanvang van het weekend had Christiaan Frankenhout een voorsprong van 37 punten op zijn naaste rivaal Heiko Hammel.

 frankenhout_yaris2

De pole voor de eerste race was een prooi voor Frankenhout, hij had een voorsprong van vier tiende op de Zwitser Raffi Bader. Nicky Kormelink stelde de zesde startplaats veilig. Zijn broer Franklin had problemen met zijn banden en kwam niet verder dan een dertiende tijd.

Race 1
De eerste race werd op zaterdag verreden. Frankenhout had een slechte start en moest achter Bader aansluiten bij de eerste bocht. Christiaan: “Per weekend mag je 2 nieuwe banden inbrengen en 4 van een vorig weekend. Voor deze race hadden we met het team besloten om de nieuwe banden voor race 2 te bewaren. De strijd met Bader was hierdoor zeer hard, maar fair”. Ronden lang kwamen ze bumper aan bumper over het rechte eind, soms Frankenhout voor en soms Bader. Nicky werd er ondertussen door een concurrent afgezet en moest zijn race als 28ste weer hervatten. Franklin overkwam hetzelfde lot en beide startte een inhaalrace. In de laatste ronde lukte het Frankenhout om Bader te passeren, deze probeerde nog een alles of niets poging. Laatstgenoemde verloor hierdoor zoveel snelheid dat de op de derde plaats rijdende van Rossen hem in de laatste chicane nog kon inhalen. Frankenhout wint dus voor van Rossen en Bader. Frankenhout’s naaste concurrent Hammel wordt vierde. Franklin zet in zijn inhaaljacht de snelste raceronde neer en eindigt op een 8e plaats. Nicky weet nog knap 15e te worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet