Diversen

Div: Chaplin wint ook race 2, maar 17-jarige jongedame Wenham steelt show in Volkwagen Racing Cup

480_beetle_8754

Dat Steve Chaplin het naar zijn zin heeft op Circuit Park Zandvoort is duidelijk, want ondanks dat hij de tweede race dankzij de reversed grid vanaf P6 moest starten reed hij soepel naar zijn tweede zege van de dag. Verrassender is de fraaie tweede positie van de pas 17-jarige jongedame Zoe Wenham. “Wat een fantastische race, dit is mijn eerste podium ooit in de Volkswagen Racing Cup. Zandvoort is een geweldig circuit, maar ik kan niet wachten om weer naar Engeland te gaan en daar hetzelfde te doen,” zei de euforische Wenham meteen nadat ze uit haar Golf GTI was gestapt.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Chris Schotanus

In tegenstelling tot de eerste race is het hele veld nu probleemloos weg bij de start. De top 6 start in omgekeerde volgorde en zo zien we Tim Snaylam op pole met naast hem de jongste deelnemer uit het veld, Zoe Wenham.

480_actie_8756

Moeite met passeren
In de beginfase van de race is Joe Fulbrook de snelste op de baan, in de eerste ronde is hij vanaf de vijfde startpositie al opgestoomd naar de derde plek. Chaplin heeft moeite om naar voren te komen, hij blijft enkele ronden op de zesde plaats rondrijden.

480_start_8700

Aan een touwtje
Wanneer hij echter Peter Lettinga eindelijk gepasseerd is weet hij toch elke ronde rijders te passeren. De eerste zes rijders blijven als aan een touwtje rondgaan, achter het zestal valt een behoorlijk gat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet