Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Afanasiev wint tweede race in Assen

De tweede wedstrijd van het NEC Formule Renault 2.0 op het TT Circuit Assen is gewonnen door de Rus Sergey Afanasiev. De rijder van Lukoil Racing kwam bij de start goed weg en wist gedurende de hele wedstrijd de ontketende Ricardo van der Ende achter zich te houden. Op 10 seconde afstand volgde de rest van het veld, onder leiding van Mervyn Kool.

De strijd in de kop van het veld was dus niet erg spannend. Anders was het echter in het middenveld. Aldaar hadden Dennis Retera en AR Motorsport-teamgenoot Da Costa het ronden lang flink met elkaar aan de stok. Aan dit gevecht kwam een abrupt einde toen Retera door een andere deelnemer naast de baan werd gezet.

MP Motorsport coureur Oscar Wilkens kende eveneens een zware race. Na zijn prachtige optreden tijdens de eerste race, werd hij ditmaal tot twee keer toe getorpedeerd door Philip Forsman. De Zweed haalde op het rechte eind een kamikaze actie uit door zijn auto vol over het achterwiel van Wilkens te lanceren. Beide coureurs konden aanvankelijk hun weg vervolgen, echter Wilkens moest later alsnog vanwege technische mankementen de handdoek in de ring gooien.

Gwendolyn Hertzberger en Dennis Swart wisten zich goed te weren tijdens gevechten met de Zweedse rijders. Beide coureurs van Van Amersfoort Racing kwamen uiteindelijk als tiende en elfde over de meet.

Uitslag race 2 NEC Formule Renault - Assen
1. Sergey Afanasiev, 16 ronden in 26:18.126
2. Ricardo van der Ende, op1.863
3. Mervyn Kool, op 10.621
4. Mihai Marinescu, op 13.603
5. Duarte Felix Da Costa, op 18.862
10. Gwendolyn Hertzberger, op 51.813
11. Dennis Swart, op 52.247
DNF Oscar Wilkens
DNF Dennis Retera

 ricardo_assen

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet