VLN

Div: Groeten vanaf de Nurburgring

110626_24hNbr_Groeten_Burg
Blijft mooi: racen rondom de Nürburg, en het liefst 24 uur lang...

Afgelopen weekeinde verkeerde de Eifel in een uitzonderlijke toestand. In een omtrek van zo'n 50 kilometer rondom de Nürburgring was geen hotelbed meer te krijgen, de voorraden barbecuevlees en bier in de supermarkten in de regio vonden gretig aftrek en ook paraplu's, regenpakken en papieren zakdoeken waren erg populair. De 39e editie van de jaarlijkse 24-uursrace voor toerwagens, GT's en experimentele auto's werd bezocht door in totaal 250.000 mensen, die als altijd een prachtig spektakel te zien kregen. Ook wij genoten er als vanouds, en legden achter de schermen het volgende vast.


Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat, Rebocar, Porsche


110626_24hNbr_Groeten_finish

Een klassiek beeld tijdens de laatste ronde op de Nürburgring is het formatierijden naar de finish, en dan achter de winnaar blijven om niet nóg een rondje van 25 kilometer en 378 meter te hoeven afleggen. Hier de winnende groen/gele Manthey-Porsche op enkele meters van de eindstreep, met daarachter ondermeer de hybride-Porsche en schuin daarachter de klasse-winnende Subaru Impreza WRX van Carlo van Dam.

24h_carlo_kleine_karussell

Van Dam deed het met zijn Japanse teamgenoten Toshihiro Yoshida en Kota Sasaki en de Duitser Marcel Engels uitstekend door in de goed bezette SP3T-klasse de voltallige concurrentie, inclusief de vermeend snellere Audi TT's voor te blijven.

24h_holden_leemhuis_kangeroe

Tot de vaste deelnemers op de Nürburgring behoort ook de Australiër Mal Rose met zijn Holden Commodore en de onafscheidelijke kangoeroe. Het team haalde de eindstreep niet.

110626_24hNbr_Groeten_champagne

De champagne vloeide uiteindelijk bij Porsche vanwege de elfde overwinning van het merk in de 24-uursrace op de Nürburgring en de vijfde zege in de afgelopen zes edities.

110626_24hNbr_Groeten_vlaggen

De vlaggen lagen in de hospitality al klaar om bij de finish mee te zwaaien.

24h_verschrikkelijke_poortjes

Overigens kwam niet iedereen de hospitality-units binnen: op de eerste verdieping van het pitgebouw zijn sinds enkele weken draaihekjes met elektronische toegangscontrole aangebracht. Het wordt er op de Nürburgring allemaal bepaald niet gezelliger op...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet