Sportscars

Sportscars: Ganassi terug op het podium in Road America

Het sportscar-team van Chip Ganassi moest het drie wedstrijden zonder overwinningen stellen, maar op Road America boekten Scott Pruett/Memo Rojas een meer dan overtuigende overwinning. Door een crash in de GT-klasse moest de wedstrijd gedurende lange tijd geneutraliseerd worden.


Tekst Willem J. Staat
Foto’s GrandAm

gm_zege_ganassi_road
De 01 BMW Riley van Ganassi-Sabates Racing is weer terug in Winner's Circle.

Ganassi terug op het podium
Drie wedstrijden moest het succesvolle sportscar team van Chip Ganassi het in de GrandAm-series zonder overwinningen stellen, maar op Road America boekte de combinatie Pruett/Rojas een meer dan overtuigende zege. In de 26e ronde greep de combinatie Pruett/Rojas definitief de leiding en won met een voorsprong van 11.738 secs. op Alex Gurney. Max Angelelli, die de twee voorgaande wedstrijden op zijn naam schreef, wist ondanks een aanval van Ryan Dalziel toch de derde plek te behouden.

Verrassingen en zware crash in GT-klasse
Door een zware crash in de GT klasse moest de wedstrijd na vijf ronden maar liefst 51 minuten geneutraliseerd worden. De Camaro van Günther Schaldach verloor plotseling zijn remmen en ramde daarbij de Mazda RX8 van Joe Foster die naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.Schaldach’s Camaro vloog hoog de omheining in, maar hij kon zelf het wrak ongedeerd verlaten. Aan spanning ontbrak het niet in de GT-klasse. In de allerlaatste ronden kwam er maar liefst drie leiders zonder brandstof te staan. Uiteindelijk won de Camaro van Curran/Heinrichy voor de eerste maal verrassenderwijs bij de GT’s

gm_start_road_america
Playboy actrice Amber Heard startte de wedstrijd.

Uitslag
1.Pruett/Rojas BMW Riley 46 ronden
2.Gurney/Fogarty Chevrolet Riley 46 ronden
3.Angelelli/Taylor Chevrolet Dallara 46 ronden
4.Dalziel/Forest Ford Riley 46 ronden
5.Negri/Pew Ford Riley 46 ronden
6.Donohue/Law Porsche Riley 46 ronden
7.Barbosa/Borcheller/France Porsche Riley 46 ronden
8.Popow/Potolicchio Porsche Riley 46 ronden
9.Frisell/Richard Ford Riley 46 ronden
10.Edwards/Garcia Chevrolet Coyote 44 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet