NASCAR

NASCAR: Penske-coureur Kurt Busch wint Sonoma. Montoya verliezer

Penske-coureur Kurt Busch(Penske Dodge) behaalde op Sonoma ofwel Infineon Raceway zijn allereerste “Road Course”-overwinning. Voor Busch was het tevens de 23e Sprint Cup-zege in zijn carrière. Jeff Gordon eindigde met zijn HMS-Chevrolet op 2.685 secs. als tweede. Ondanks agressief rijden verloor Montoya de strijd met Keselowski.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2011_kurt_busch_road_america
Zege voor Kurt Busch en Team Penske op Road America. Eerste Roadcourse zege voor
Busch in NASCAR!


Zege voor Kurt Busch in Sonoma.
Kurt Busch pakte in Sonoma zijn 23e NASCAR Sprint Cup-zege. Voor Busch was het tevens de allereerste overwinning op een “Road Course” nadat hij het 38 wedstrijden lang zonder “Winner’s Circle” moest stellen. Jeff Gordon eindigde als tweede, gevolgd door Carl Edwards, die de leiding in de puntenstand behoudt. Terwijl de meeste teams voor drie-stop strategie opteerden kon Busch dankzij een uitgekiende twee-stop strategie de wedstrijd naar zich toe trekken.

Busch: “Tijdens de trainingen ontwikkelden wij deze strategie. Wij maakten de nodige berekeningen en wisten dat het een haalbare kaart zou zijn. Van een aantal mensen was het bekend dat zij het niet met een “twee-stop” strategie zouden redden. Daardoor waren wij ervan op de hoogte dat een aantal teams tussen de 10e en 15e ronde hun eerste stop zouden maken. Mijn eerste gedachte was dat ik met deze auto moest blijven pushen en een marge moest behouden waardoor de mensen met de verse banden niet al te snel konden benaderen.Voor ons pakte het uitstekend uit.”

Agressieve wedstrijd Juan Pablo Montoya
Meer dan eens vond Juan Pablo Montoya op een agressieve wijze aansluiting bij de koplopers. In de slotfase opteerde Montoya voor verse banden en vond op een zesde plek aansluiting bij de koplopers. Nadat hij Kasey Kahne vanaf de baan liet spinnen, zakte hij terug. Vervolgens was hij bij een incident met Brad Keselowski en Kyle Busch betrokken. Juan Pablo Montoya: “Wij gingen samen door de bocht en ik kwam iets te dicht op zijn bumper, waardoor hij van de baan geraakte. Ik heb het geprobeerd en liet hem een beetje spinnen. Ik had een goede wedstrijd maar ik kan mij indenken dat hij het niet leuk vond, Simpel gezegd, hij bedierf onze kansen” Keselowski zag het anders: “Ik ben er allemaal niet zo trots op, maar het is verslaan of verslagen worden. En dit laatste wilde ik eigenlijk niet.” Montoya was de verliezer want hij moest met een 27e plek genoegen nemen en Keselowski werd nog als tiende geklasseerd.

2011_montoya_keselowski_sonoma
Montoya leunt tegen de Dodge(Lite) van Brad Keselowski. De oud F1-coureur is
de verliezer.


Uitslag
1. Kurt Busch Dodge 110 ronden
2.Jeff Gordon Chevrolet 110 ronden
3.Carl Edwards Ford 110 ronden
4. Clint Bowyer Chevrolet 110 ronden
5.Marcos Ambrose Ford 110 ronden
6.Joey Logano Toyota 110 ronden
7.Jimmie Johnson Chevrolet 110 ronden
8.Martin Truex Jr. Toyota 110 ronden
9.Kevin Harvick Chevrolet 110 ronden
10.Brad Keselowski Dodge 110 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet