Algemeen

Dragracing: Del Worsham en Mike Neff blijven winnen

norwalk_worsham_a

Del Worsham en Mike Neff blijven in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series ‘the men to beat’. In Norwalk, de tiende wedstrijd van het seizoen, pakte Al-Anabi-rijder Worsham in de Top Fuel klasse alweer zijn vierde zege terwijl Neff voor de derde keer op het podium mocht plaatsnemen. Bij de Pro Stockers blijft de pas 19-jarige Vincent Nobile verbazen terwijl in de Pro Modified klasse Mike Castellana het Al-Anabi succes compleet maakte door in de finale als eerste de finishlijn te passeren.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings, NHRA

Niet alleen Santa Pod of Drachten kunnen last hebben van regen, ook de NHRA Full Throttle Drag Racing Series heeft zo nu en dan problemen met hemelwater. In Norwalk, de tiende van de in totaal 22 wedstrijden uit de serie moest de volledige vrijdagkwalificatie door aanhoudende buien worden geschrapt. Op zaterdag was het gelukkig weer droog en konden er toch nog twee kwalificatieronden worden afgewerkt terwijl ook de eliminaties van zondag onder goede omstandigheden werden verreden.

norwalk_worsham_p
Del Worsham

In de Top Fuel klasse was het opnieuw Del Worsham die domineerde. Na een eerste kwalificatieplaats klopte de Al-Anabi-rijder in de kwartfinale Antron Brown waarna in de halve finale zijn tegenstander Morgan Lucas een rood licht trok. Aan de andere kant van de eliminatieladder voorkwam Spencer Massey een volledige Al-Anabi-finale door Larry Dixon in de halve finale het nakijken te geven. In de eindstrijd was het echter toch weer Worsham die met 3,90 tegen 3,93 seconden aan het langste eind trok. Met zijn vierde zege van het seizoen verstevigde Worsham zijn leidende positie in het kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet